Hoornbeeck College
Locaties

6 redenen om voor een technische opleiding te kiezen

Waarom technische opleiding kiezen

Waarom zou je in de technologie willen werken? Wij zetten 6 goede redenen op een rij, van een goed toekomstperspectief tot – jawel – naastenliefde.

“Nederlandse bedrijven schreeuwen om technisch personeel”. Die kop staat steeds
vaker in de krant en dat is logisch. Er zijn inmiddels honderdduizenden moeilijk te vervullen vacatures.

Met liefst 65 verschillende Hoornbeeck-opleidingen in de sector Technologie kunnen studenten een goede basis leggen voor werken in een technologische omgeving. De sector Technologie biedt opleidingen in infra, bouw, elektrotechniek, ict, installatietechniek, mobiliteit en werktuigbouwkunde. Van niveau 2 tot en met niveau 4, bol en bbl, voor iedereen met technische ambities is er wel een passende opleiding!

Waarom techniek? 6x daarom!

1. Veel banen

Er is al een tekort aan technische vakmensen en dat loopt alleen maar op. Werken in de techniek geeft dus een hoge kans op een baan, ook op lange termijn.

2. Prima beloning

Veel vraag naar technisch personeel betekent ook dat het salaris steeds aantrekkelijker wordt. Je weet het van de lessen economie: schaarste heeft stijgende prijzen. Starters in de techniek verdienen vaak meer dan in andere sectoren.

3. Tastbaar resultaat

Of je nu iets bouwt, programmeert, monteert of installeert, in de techniek is je resultaat in veel gevallen zichtbaar en tastbaar. Je maakt echt iets dat je ook aan anderen kunt laten zien.

 

4. Nooit uitgeleerd

De techniek staat niet stil. Als er één sector is die steeds weer nieuwe uitdagingen biedt, dan is het de techniek wel. Dus als je niet van gezapigheid houdt? Techniek!

5. Mooie toekomst

Techniek is een heel belangrijk onderdeel van het leven en dat zal alleen maar belangrijker worden. Veel bedrijven verwachten dan ook te groeien de komende tijd.

6. Naastenliefde

Die had je niet verwacht hè? Naastenliefde als reden om voor techniek te kiezen. Dan denk
je toch meer aan werkers in zorg en welzijn? Nou, technologie betekent veel voor mensen, verbetert hun leefcomfort en verhoogt hun werkplezier. Als mensen afhankelijk worden van zorg, is techniek ook onmisbaar. Met jouw technische kennis kun je mensen echt helpen. En dan laten we de zorg voor het milieu nog buiten beschouwing. Daar dragen technici ook een stevig steentje aan bij.

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.