Zoeken

Monteur mechatronica - BTO

BBL (niveau 2)
Crebo: 25342
Locatie:  Barneveld (dependance)
Sector:  Bedrijfsschool, Technologie
Studierichting:  Werktuigbouwkunde
Niveau:  Niveau 2
Opleidingsduur:  2 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Monteur mechatronica - BTO


 

Elektrische machines en apparaten maken ons leven een stuk gemakkelijker. Mechatronica is een combinatie van mechanica en elektronica. Als monteur mechatronica maak je machines waarbij de bewegende delen door een computer bestuurd worden. Je stelt het apparaat samen, maar sluit het ook aan. Sommige onderdelen mogen absoluut niet vies of stoffig worden, want dan werken ze niet nauwkeurig genoeg. Daarom werk je soms in een 'clean room'. Dit is een afgesloten ruimte die stofvrij wordt gehouden door afzuiginstallaties. Samen met je collega's maak je van onderdelen een complete machine. Jouw technisch inzicht maakt dat alles op rolletjes loopt.

De opleiding Monteur mechatronica is vooral praktisch opgebouwd. Daarom ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk. De rest van de tijd werk je in je leerbedrijf. Naast praktijklessen waarin je leert lassen, buigen, walsen, zetten, pijpbewerken, draaien en frezen, krijg je ook theorielessen. Je leert onder anderen Nederlands, hydraulica, pneumatiek, monteren en stellen, PLC-techniek, materialenkennis, tekenen, CAD-tekenen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding. De opleiding monteur mechatronica duurt 2 jaar.

Locatie:

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

 

Vooropleidingseisen:

vmbo-diploma in de basisberoepsgericht leerweg of diploma op niveau 1.

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Heb je je diploma op zak? Dan kun je verder leren voor machinebouwer mechatronica of monteur tester mechatronica.

Technologie
in beeld
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248