Hoornbeeck College
Locaties

Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht – ook als er tien dingen tegelijk moeten gebeuren. Als Management assistent ben je de rechterhand van de directie.

Een verantwoordelijke baan: de directie ziet jou als steun en sparringpartner die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je neemt veel werk van de directie uit handen. Zo correspondeer je met belangrijke relaties in binnen- en buitenland, plant vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert. Ondertussen bewaak je deadlines, houd je (online) ontwikkelingen bij en maak je heldere overzichten. Geen dag is hetzelfde!

  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 92% Landelijk gemiddelde: 88%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.2 Landelijk gemiddelde: 6.8
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 85%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Management assistent ben je de rechterhand van de directie in een bedrijf of instelling. Je neemt de directie veel werk uit handen: denk aan vergaderingen voorbereiden, conferenties plannen en corresponderen met belangrijke relaties uit binnen- en buitenland.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Office Management, Personeel en Arbeid, Facility Management, Management, Economie en Recht (MER) of Hotel en Hospitality Management.

Afhankelijk van je werkervaring en je kwaliteiten kun je na extra scholing doorgroeien naar Office manager.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Management assistent moet je minimaal een havo-opleiding hebben afgerond. Een vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4 volstaat ook.

Let op: ben je gezakt voor de havo? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om deze opleiding te volgen. Overleg daarvoor met de opleidingsmanager op de locatie waar je wilt gaan studeren.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In een jaar tijd leer je alle vakgerichte skills van de management assistent en ga je op stage.

Vakken zijn Informatiemanagement (verwerking van digitale post en archivering), Vergaderen & Notuleren, Timemanagement & Agendabeheer, Toetsenbordvaardigheid, Zakenreizen, Correspondentie, Interculturele Diversiteit, Grafische Vormgeving, Events, Persoonlijke Effectiviteit, Human Resource Taken en Financiële Administratie. Ook volg je basisvakken als Engels, Nederlands, Duits en godsdienst. Halverwege periode 3 ga je vijftien weken op stage tot en met het einde van het schooljaar. In deze stage doe je examen en rond je de opleiding af.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.