Hoornbeeck College
Locaties

Een wirwar aan kabels en schakelaars, maar jij weet precies welke waarvoor dient. Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit zorg je voor de montage, reparatie en renovatie van elektrotechnische installaties zoals beveiligingssystemen, verlichting en telecominstallaties. Dit doe je in zowel woningen als bedrijven.

Nauwkeurig en verantwoordelijk werk: je werkt met je handen, maar moet tegelijk blijven nadenken! Naast je eigen werkzaamheden begeleid je ook collega’s. In de opleiding leer je over bedrading en de installatie van buis- en kabelinstallaties en schakel- en verdeelinrichtingen. Kabels trekken, buizen infrezen en aanleggen: mooi om te zien hoe alles uiteindelijk op z’n plek komt én werkt.

 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 47% Landelijk gemiddelde: 69%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 47%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 7.3
Bekijk meer cijfers
Beeld Techniek BTO

Met een diploma op zak…

Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit monteer, repareer en renoveer je elektrotechnische installaties bij bedrijven en particulieren. Je kunt werken in de elektrotechniek, bouwsector en industrie. Je werkplek verschilt continu: je komt op scholen, in hotels en op bijvoorbeeld boorplatforms. Soms werk je alleen, soms met een collega. Je bent het visitekaartje van het bedrijf: als je zorgt dat de techniek het goed blijft doen, zien klanten je graag komen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een opleiding op niveau 4.

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool. Hier volg je afwisselend theorie- en praktijklessen.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Het bedrijf heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk!

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden op de Barneveldse Techniek Opleiding. BTO Barneveld is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: het Hoornbeeck College en MBO Amersfoort.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.