Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck wint met 'Kennisspel' aanmoedigingsprijs op de mbo onderzoeksdag

Het Hoornbeeck College heeft met het ‘Kennisspel’ de aanmoedigingsprijs op de mbo onderzoeksdag in de categorie Doorwerking ontvangen. Het kennisspel is een initiatief van het Kenniscentrum van het Hoornbeeck. 

Over het Kennisspel

Met het Kennisspel krijgen de ruim 600 Hoornbeeck docenten en leidinggevenden een onderwijskundige vraag via de mail: de ‘Vraag van Vandaag’. De meerkeuzevraag beantwoorden kost weinig tijd, en daarna volgt direct feedback hoe de collega heeft gescoord ten opzichte van andere collega’s. Ook volgt een korte toelichting op het juiste antwoord en is de mogelijkheid om door te klikken naar een achtergrondartikel. Alice Middelkoop (coördinator van het Kenniscentrum): “Op papier worden uren geregeld en middelen beschikbaar gesteld, maar in de hectiek van alle dag is professionaliseren in het onderwijs een behoorlijke uitdaging. Het doel van dit kennisspel is daarom om kennis te delen in de organisatie op een laagdrempelige manier.”

"Op papier worden uren geregeld en middelen beschikbaar gesteld, maar in de hectiek van alle dag is professionaliseren in het onderwijs een behoorlijke uitdaging."
Alice Middelkoop, coordinator Kenniscentrum Hoornbeeck

Oordeel van de jury

De jury was lovend: dit spel brengt een verbinding aan tussen theorie en praktijk en werkt als inspiratiebron voor docentprofessionalisering. Vanuit de stelling ‘als je niets doet met kennis, gebeurt er niets’, heeft dit initiatief personeel aangezet tot leren en zorgt als bijvangst voor versterking en binding binnen teams.” Deze koppeling tussen wetenschap en praktijk, activeert medewerkers en draagt bij aan de inrichting van een kennisnetwerk door het principe van serious gaming.

In de ogen van de jury heeft het initiatief van het Hoornbeeck de meeste doorwerking en de meeste impact en is daarom de winnaar van de aanmoedigingsprijs 2021 in de categorie Doorwerking.

Meer weten over de achtergrond van het ‘Kennisspel’?

Lees dan het artikel ‘Serious gaming als professionalisering?‘ in Vives Magazine, waarin Alice Middelkoop meer vertelt over het Kennisspel.

Meer weten over het Kenniscentrum van het Hoornbeeck?

Neem contact op via kenniscentrum@hoornbeeck.nl.