Hoornbeeck College
Locaties

CDA-leider Bontenbal bezoekt Rotterdams project ‘Hoornbeeck Helpt’

Het Hoornbeeck College in Rotterdam ligt midden in de wijk Charlois. Vanuit het project ‘Hoornbeeck Helpt’ gaan studenten de wijk in en geven uiteenlopende en kosteloze ondersteuning aan wijkbewoners. Op vrijdag 19 april bezocht CDA-fractievoorzitter Bontenbal dit project.

Hoornbeeck Helpt is in 2016 kleinschalig begonnen met alleen de opleiding Facilitaire Dienst. Intussen is het uitgegroeid tot een groot project waarin veel verschillende opleidingen actief zijn.

Het mooie van het project Hoornbeeck Helpt is dat het mes aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant is Hoornbeeck Rotterdam hiermee een verbindende schakel tussen verschillende organisaties die actief zijn in de wijk. Aan de andere kant en biedt het de studenten een bijzondere en praktische leerervaring.

Om dat van dichtbij mee te maken ging Bontenbal de wijk in. Samen met docent Niels Duijzer bezocht hij Hoornbeeck-studenten die in de wijk bezig waren. Het was voor de CDA-leider bijzonder om mee te maken. Hij deed daarom ook de oproep om meer te laten zien welke mooie initiatieven er plaatsvinden: “Maak goeie dingen die gedaan worden ook zichtbaar; er gebeurt heel veel moois achter de schermen!”

Na het wijkbezoek sprak Bontebal met docenten en de locatiedirectie van Hoornbeeck Rotterdam door over het initiatief ‘Hoornbeeck Helpt’. Volgens Bontebal laten de problemen die wijkbewoners ervaren en de manier waarop het Hoornbeeck daarop inspringt zien dat er in de samenleving een kanteling nodig is van ‘individualisme’ naar ‘samen’.

Ook locatiedirecteur Arjen van Kralingen reageerde enthousiast over het bezoek van Bontebal: “Als Hoornbeeck College ontvangen we graag politici om hen te laten zien welke initiatieven we in regio’s waar onze locaties staan ontplooien. Tegelijkertijd doen we het altijd samen met instanties, ondernemers en bewoners in de wijk. De oproep om meer te denken vanuit het ‘samen’ sluit aan op onze visie, en is daarbij ook erg Bijbels.

Meer informatie over het project Hoornbeeck Helpt is te vinden op www.hoornbeeck.nl/hoornbeeckhelpt