Hoornbeeck College
Locaties

Thomas doet de opleiding Doktersassistent: hoe is zijn eerste jaar?

Thomas doet de opleiding Doktersassistent

“Ja, het wekte wel wat verbazing dat een jongen de opleiding Doktersassistent doet, maar ik vind het echt heel leuk.”

Thomas van Rossum volgt de opleiding Doktersassistent op Hoornbeeck College Rotterdam. Iedere dag reist hij anderhalf tot twee uur van Mijdrecht naar de Maasstad. “Ik zat op het Driestar College in Leiden en twijfelde over een vervolgopleiding. Ik wilde graag de zorg in, maar niet aan het bed. Toen zag ik de opleiding Doktersassistent en ben naar de Open Dag geweest”, zegt Thomas. Die sprak hem aan en hij schreef zich in, met veel meiden en nog een tweede jongen.

Specifieke vakken

De opleiding is een schot in de roos. “Ik vind het echt heel leuk. Het is zorg, maar er komt ook veel administratie bij kijken.” Vooral de specifieke vakken vindt Thomas leuk: medicijnkennis en praktijkvorming waar je leert omgaan met programma’s uit de dokterspraktijk. Daarnaast leert hij medische handelingen uitvoeren en krijgt hij les in anatomie en fysiologie.

"Het is een brede opleiding en je kunt nog alle kanten op"

“Het lijkt mij leuk om in een ziekenhuis te werken, bijvoorbeeld op de poli”, vertelt hij over zijn toekomstplannen. “Maar het is een brede opleiding en je kunt nog alle kanten op. Overal waar dokters werken zijn assistenten, dus ook in de GGZ en bij bedrijfsartsen.”

Dat er in de opleiding aandacht is voor medisch-ethische zaken vindt Thomas een groot voordeel. “Je wordt ook geholpen bij het omgaan met zaken als levensbeëindiging, vanuit christelijke normen en waarden.”  

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.