Hoornbeeck College
Locaties

Van niets naar fulltime druk

Bram heeft een eigen autobedrijf

In de rubriek ‘Op zijn plek’ volgen we oud-Hoornbeeckers die inmiddels helemaal hun plek hebben gevonden in het werkveld. Met deze keer: Bram, die samen met een oud-collega een eigen autobedrijf is gestart.

“Nu kun je hem zelf wel repareren”, zegt de vader van Bram Sonneveld als de brommer van zijn veertienjarige zoon weer eens kuren vertoont. En zo begint Bram te sleutelen. “Dat vond ik leuk en bovendien wilde ik graag iets met auto’s doen.” De combi van sleutelen en auto’s vindt hij in de opleiding Autotechnicus. De keuze voor het Hoornbeeck College, dat net begint met deze monteursopleiding, is snel gemaakt. “Ik zat op de Driestar en op die leeftijd is het prettig als een school wat meer biedt op christelijk gebied.”

Hoornbeeck-jaren

Bram volgt het BBL-traject, één dag naar school, vier dagen werken in een leerbedrijf. Hij vindt een plek bij een garagebedrijf in Moerkapelle en werkt daar gedurende zijn gehele opleiding, van niveau 2 en 3 op het Hoornbeeck tot niveau 4 op het Goudse ID College. “Het Hoornbeeck had toen geen niveau 4.” Op zijn Hoornbeeck-jaren kijkt Bram met plezier terug. “Leerzaam, maar ook leuk, je zit in een klas met hetzelfde soort mensen en creëert een eigen sfeer. Aan de kennis van toen heb ik regelmatig nog wat.”

In anderhalf jaar hebben we dit bedrijf opgebouwd van niets naar nu fulltime best wel druk

Eigen autobedrijf

Na afronding van zijn opleiding vertrekt Bram bij zijn leerbedrijf en sleutelt eerst anderhalf jaar aan apparatuur voor warmte-krachtkoppeling, zogenaamde wkk’s. Daarna trekt hij samen met oud-collega Kees Pak de stoute ondernemersschoenen aan en begint een eigen zaak: Autobedrijf B&K in Moerkapelle. “In anderhalf jaar hebben we dit bedrijf opgebouwd van niets naar ‘fulltime druk’. Wij zijn heel tevreden met hoe het nu gaat, dus ja, ik zit op mijn plek.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.