Zoeken

Medewerker facilitaire dienstverlening

BOL (niveau 2)
Crebo: 25499
Sector:  Gezondheidszorg, Dienstverlening
Studierichting:  Gezondheidszorg
Niveau:  Niveau 2
Opleidingsduur:  2 jaar
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gorinchem (dependance), Gouda, Kampen, Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Medewerker facilitaire dienstverlening


 

Je vindt het fijn om anderen te helpen en te ondersteunen. Als facilitair medewerker heb je een veelzijdig beroep, je zorgt bijvoorbeeld voor het ontvangen en verwerken van inkomende post, je maakt vergaderruimtes gebruiksklaar. Ook verricht je schoonmaakwerkzaamheden en help je in de catering bij het klaarmaken en uitserveren van de voeding. Als facilitair medewerker kun je bijvoorbeeld werken in een hotel, bedrijfskantine, restaurant, school, verzorgings- en verpleeghuizen.

De opleiding facilitair medewerker is een brede opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar en vooral gericht op verschillende dienstverlenende taken. Hierbij moet je denken aan schoonmaak- en cateringswerkzaamheden maar ook aan het klaarzetten van bijvoorbeeld een vergaderruimte/verkoopruimte en klein onderhoud uitvoeren. Bezig zijn met administratie en postverzorging is ook een onderdeel van de lesinhoud. Verder is communicatie van belang: hoe voer je bijvoorbeeld een goed (verkoop)gesprek met een klant. Tijdens dit jaar loop je stage om dat wat je op school leert ook in de praktijk te gaan brengen. In leerjaar één oriënteer je je op enkele profielen. Aan het eind van het eerste leerjaar kies je pas je profiel, dat is het uiteindelijke beroep. Je kunt dan kiezen voor verkoper, medewerker secretariaat en receptie, medewerker (financiële) administratie, facilitair medewerker, mederwerker logistiek en helpende zorg & welzijn.

Het tweede leerjaar richt zich specifiek op het beroepsprofiel. Bij facilitair medewerker ben je verdiepend bezig met de onderwerpen uit leerjaar één. Verder leer je hoe logistieke processen op elkaar afgestemd moeten worden, hoe producten worden vervoerd en wat veilig werken inhoudt. Ook leer je hoe een gebouw en het omliggende terrein er representatief uit blijft zien.

Na het afronden van deze opleiding kun je een mbo-opleiding op niveau 3 gaan volgen.

490