Zoeken

Zorggilde-Reggestreek is geopend!

Geplaatst: 17 november 2017 Locatie: Hoornbeeck College Apeldoorn

Op 16 november heeft Hoornbeeck College Apeldoorn het nieuwe opleidingscentrum ‘Zorggilde Reggestreek’ te Rijssen geopend. Eind augustus jl. heeft dit gilde haar deuren al geopend voor studenten. Zorggilde Reggestreek is een collectief van het Hoornbeeck College, ROC van Twente, Baalderborg Groep, Siloah, RST Zorgverleners, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en de gemeente Rijssen-Holten.

fullsizeoutput_7e5

 

Onder toeziend oog van Wethouder Bert Tijhof verrichtten twee studenten de openingshandeling.  Met een grote schaar werd de toegangsdeur onthuld met daarop uitspraken van studenten. De uitspraken gaan over hun liefde voor het vak waarin ze bij Zorggilde Reggestreek worden opgeleid. In zijn toespraak verzekerde wethouder Tijhof de aanwezigen dat Zorggilde Reggestreek een gilde is met hart en passie voor de samenleving.

 

De samenwerking tussen het Hoornbeeck College en het ROC van Twente is ontstaan vanuit de behoefte om lokaal op te leiden. Verschillende sectoren in de regio hebben al zo’n opleidingscentrum. Met Zorggilde Reggestreek wordt jonge aanwas in de sector gestimuleerd. Volgens Georg Lindhoud, locatiemanager van Hoornbeeck Apeldoorn, is deze samenwerking onder andere uniek omdat de identiteit van beide scholen is gewaarborgd. Waar mogelijk wordt de samenwerking aangegaan, waar dat lastig blijkt te zijn kiest de school zijn eigen richting.

 

Met het opleidingscentrum willen de betrokken partijen het lokaal opleiden en bijscholen van vakmensen voor Zorg en Welzijn mogelijk maken. Er is gestart met een combinatie-opleiding van Maatschappelijke Zorg en Verzorgende, een driejarige opleiding. Studenten werken vanaf de start van de opleiding bij een van de betrokken partners. Zorggilde Reggestreek heeft momenteel tien Hoornbeeck-studenten en zestien ROC van Twente-studenten.

 

Benieuwd naar een videoverslag van RTV-Oost? Klik hier.

204