Zoeken

Uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam gestart

Geplaatst: 31 mei 2016

Afgelopen vrijdag is de start van de uitbreiding van het Hoornbeeck College feestelijk gevierd met de eerste betonstort. In de uitbreiding, bestaande uit vier bouwlagen, komen een nieuwe aula voor studenten en praktijklokalen voor de sectoren Gezondheidszorg en Techniek.

Betonstort Hoornbeeck kopie

Afgelopen vrijdag is de start van de uitbreiding van het Hoornbeeck College feestelijk gevierd met de eerste betonstort.

Het aantal studenten op de vestiging Rotterdam is de afgelopen jaren gegroeid. Het huidige gebouw is berekend op 800 studenten, terwijl er nu meer dan 1600 studenten rondlopen. De afgelopen jaren is dit probleem ondervangen door externe huisvesting in te huren. Eind vorig jaar kon het stuk grond direct naast de school worden aangekocht bij de gemeente. Vervolgens is het terrein bouwklaar gemaakt en zijn er 133 heipalen de grond ingegaan. Afgelopen vrijdag volgde de eerste betonstort die werd uitgevoerd door vijf studenten.
 

De start van de nieuwbouw werd gevierd met een eerste betonstort. Deze werd uitgevoerd door de studenten: Matthea Nobel, Mieke van der Ree Doolaard, Jannemieke Boerman, Dirk van Verseveld en Marien Verleun (v.l.n.r.). Foto: Jeroen van der Laan


Verdubbeling
In de uitbreiding, bestaande uit vier bouwlagen, komen een nieuwe aula voor studenten en praktijklokalen voor de sectoren Gezondheidszorg en Techniek. Door deze uitbreiding wordt de oppervlakte van de school verdubbeld. Als alles volgens planning verloopt, zal het hoogste punt worden bereikt in oktober van dit jaar, en zal in het voorjaar van 2017 de nieuwbouw in gebruik worden genomen. Locatiemanager Arjen van Kralingen is blij met deze uitbreiding: “We zaten al jaren te krap in ons jasje en lange tijd leek de uitbreiding onmogelijk.  Daarom is het een groot voorrecht dat het Reformatorisch Beroepsonderwijs in Rotterdam nu mag uitbreiden.”

204