Zoeken

Subsidie van 60.000 euro voor wijkleerbedrijf in Goes

Geplaatst: 21 januari 2019 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Wijkleerbedrijf Goes-Oost ontvangt van de gemeente Goes een eenmalige gift van € 60.000. De stichting gebruikt dit geld als opstartsubsidie.

foto-111

Op de site van Omroep Zeeland vertelt wethouder Van der Reest dat hij veel voordeel ziet in het nieuwe werkleerbedrijf en daarom een eenmalige gift geeft. Zo kunnen de stagiaires licht huishoudelijke hulp doen, zoals hulp bij een boodschap of de ramen lappen. Ook kunnen de stagiaires ouderen gezelschap bieden, een praatje maken en samen een gezellige activiteit doen. De activiteiten omvatten de zorg die sinds vier jaar door de overheid is wegbezuinigd. 

Verder wil de wethouder de zorgopleiding stimuleren vanwege de vele vacatures in de zorg. Er zijn nu al veel nieuwe zorgmedewerkers gevraagd. Ook de komende jaren is er er veel nieuw personeel nodig. Het werkleerbedrijf opereert vanuit het wijkcentrum Jan Lighart en is sinds begin dit schooljaar in bedrijf. 

Wijkleerbedrijf Goes-Oost is een initiatief van het Hoornbeeck College in Goes. Studenten voeren zorg- en welzijnstaken uit bij en voor bewoners van Goes-Oost.

> Omroep Zeeland publiceerde ook een video over het initiatief, bekijk 'm hier

204