Zoeken

Stoere Hoornbeeck-dames in de techniek

Geplaatst: 06 juni 2014

In de afgelopen editie van de Gezinsgids staat een artikel over Henrieke en Moniek. Zij volgen allebei een technische opleiding aan het Hoornbeeck College.

Schermafbeelding 2014-06-06 om 09.54.41

Wiskunde

Henrieke 't Lam en Moniek van Hemert studeren allebei aan het Hoornbeeck College in Amersfoort. Moniek wil elektricien worden en Henrieke ambieert een loopbaan als werkvoorbereider. Beide dames vonden het in eerste instantie best spannend om voor een technisch beroep te kiezen. Aanleg voor wiskunde blijkt voor allebei een belangrijke reden te zijn om toch deze opleidingen te gaan. Moniek: "Ik krijg bijvoorbeeld vakken als installatietechniek, informatietechniek en elektriciteitsleer. We moeten veel berekenen en ontwerpen, dus wiskunde is ook een belangrijk vak."

Mannenwereld?

Voor alle meisjes die best graag eens zouden komen kijken bij de technische opleidingen, hebben de dames wel een advies: "Ga het gewoon proberen. Als je zo’n opleiding echt graag wilt doen en het bij je past, maar je opziet tegen de ‘mannenwereld’... Het valt reuze mee, dat komt best goed!” Moniek: "Loop eens een dag mee met de opleiding die je leuk lijkt of in het beroep dat je trekt. Je moet vooral naar de opleiding kijken. Als dat echt ‘je ding’ is, moet je daar voor gaan. De keuze is dan niet moeilijk.”

Klik hier voor het hele Gezinsgids-artikel. 

204