Zoeken

Sociaal Werker: dé baan van de toekomst?

Geplaatst: 20 juni 2016

Het komende cursusjaar bieden we een nieuwe opleiding aan: Sociaal Werker. Deze opleiding is gericht op studenten die graag mensen willen helpen én goed overweg kunnen met financiën en wet-/regelgeving. Meer weten? Download de flyer!

Schermafbeelding 2016-06-23 om 10.51.49

Sociaal Werker is een relatief nieuwe mbo-opleiding die zich richt op studenten die graag mensen willen helpen én goed met financiën en wetgeving overweg kunnen. De verwachting is dat sociaal werkers een belangrijke rol krijgen bij de uitvoering van welzijnswerk door gemeentes en wijkteams. 

Voor wie? En wat leer je?
Jij bent iemand die graag klaar staat voor een ander maar ook warm loopt voor zakelijke dingen als financiën en wetgeving. Daarnaast heb je ook nog organisatietalent. Dan is de opleiding Sociaal Werker iets voor jou! 

Baan van de toekomst?

  • Als sociaal werker krijg je een steeds belangrijker rol in gemeentes en wijkteams.

  • Als mbo’er zul je vaker de rol van de hbo’ers overnemen en gesprekken voeren met bijv. jeugdzorg over integratieproblematiek.

Wat voor opleiding is het?

  • Veel aandacht voor sociaal-economische en juridische kennis

  • Daarnaast veel dezelfde vakken als opleiding Maatschappelijke Zorg, gericht op andere doelgroep

  • Naar verwachting zal Sociaal Werk steeds belangrijker worden

Opleiding Sociaal Werk

Sociaal Werk, niveau 4 (BOL) kent twee afstudeerrichtingen:

Flyer

Wil je het op een later moment allemaal even rustig nalezen? En meer weten over de beroepen die je kunt gaan uitoefenen? Download dan deze flyer!

 

204