Zoeken

Oplevering nieuw Hoornbeeck-gebouw Kampen

Geplaatst: 04 juni 2014

Afgelopen week is het nieuwe schoolgebouw van het Hoornbeeck College in Kampen opgeleverd.

IMG_2378

Het nieuwe pand aan de Willem Hendrik Zwartallee

Na een bouwtraject van een jaar is afgelopen week het nieuwe schoolgebouw van het Hoornbeeck College in Kampen opgeleverd. Bij de oplevering waren vertegenwoordigers van het Hoornbeeck-bestuur, de architecten en de uitvoerder aanwezig.

 

Ondertekening van de overdracht door dhr. S. Nentjes, directeur (links) en de architect van RoosRos

Tijd voor een nieuw gebouw

Het Hoornbeeck begon vier jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw pand omdat het huidige gebouw aan het Engelenbergplantsoen niet meer aan de eisen van de tijd voldoet. Het is niet brandveilig en is vanwege het groeiende leerlingen aantal niet meer toereikend. Het nieuwe pand voldoet aan alle moderne eisen, is goed toegankelijk en ligt dicht bij station Kampen-Zuid.

Ingebruikname

De komende tijd start de school met het inrichten van het nieuwe gebouw en het verhuizen van spullen uit het oude gebouw. Na de zomer wordt het nieuwe pand in gebruik genomen en begin oktober zal de offciële opening plaatsvinden. Dan zal ook een open avond georganiseerd worden zodat belangstellenden het gebouw kunnen bezichtigen. Verdere details hierover zullen op de Hoornbeeck-website worden gepubliceerd.

Sleuteloverdracht tussen uitvoerder Groothuis en locatiedirecteur dhr. H.J. Bart

204