Zoeken

Open Dag Leercentrum Rijssen - 2 februari vanaf 15.00 uur

Geplaatst: 24 januari 2017 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Op 2 februari geven het Hoornbeeck en ROC Twente voorlichting over het nieuwe Leercentrum Rijssen.

Afbeelding1
72

Het ROC van Twente en het Hoornbeeck College geven op donderdag 2 februari van 15.00 tot 21.00 uur voorlichting over het nieuwe Leercentrum Rijssen. De voorlichting over het leercentrum vindt plaats in Woonzorgcentrum Eltheto aan de Karel Doormanstraat 36 in Rijssen. De mbo-colleges bieden vanuit het leercentrum vanaf augustus 2017 de combi-opleiding Verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg, niveau 3 aan.

Zorgaanbieders
Het Hoornbeeck en ROC van Twente werken bij het aanbieden van de opleiding nauw samen met zorgaanbieders Baalderborg Groep, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en met de gemeente Rijssen-Holten. Studenten worden vanuit het leercentrum in de praktijk van deze zorgaanbieders opgeleid voor de sector Zorg & Welzijn.

Twee diploma’s
Het eerste jaar van de combi-opleiding volgen studenten in de beroepsopleidende leerweg (BOL, voltijd) en het tweede en derde jaar in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL, deeltijd). Dit geeft ook zij-instromers kansen. Studenten die de opleiding afronden, krijgen twee niveau 3-diplima’s: Verzorgende-IG én Maatschappelijke Zorg.

Zorg en persoonlijke ontwikkeling
De keuze van het leercentrum voor de driejarige combi-opleiding Verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg is niet toevallig. Steeds vaker hebben zorgvragers behoefte aan zowel lichamelijke zorg als begeleiding bij hun dagelijkse activiteiten. Toekomstig en huidig personeel met deze combi-opleiding kan perfect inspelen op de vraag om hulp bij wonen, huishouden, werk én het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Eigen identiteit
Het ROC van Twente en het Hoornbeeck starten elk met een eigen groep studenten. Het Hoornbeeck College richt zich specifiek op studenten met een reformatorische achtergrond. Studenten die de opleiding bij het leercentrum willen volgen, krijgen een leer-werkplek bij een deelnemende zorgaanbieder.

Wie, wat waar?
Nog even op een rijtje:

  • Leercentrum Rijssen van Hoornbeeck College en ROC van Twente.
  • Combi-opleiding Verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg, niveau 3.
  • Donderdag 2 februari van 15.00 tot 21.00 uur.
  • Woonzorgcentrum Eltheto, Karel Doormanstraat 30, Rijssen.
  • Meer informatie over de opleiding en aanmelding vindt je in deze flyer en op www.hoornbeeck.nl/vz-mz.
204