Zoeken

Hoornbeeck schittert in finale van Skills Heroes vakwedstrijden

Geplaatst: 19 maart 2018 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Op 15, 16 en 17 maart vond in de IJsselhallen te Zwolle de finale van de ‘Skills Heroes vakwedstrijden’ plaats. In 65 beroepsrichtingen werd gezocht naar toptalent. Zo’n 650 finalisten van 56 mbo-scholen hebben de strijd aangebonden om vakvrouw /-man van het jaar te worden. Het Hoornbeeck College deed dit jaar voor de eerste keer mee met de vakwedstrijden. Tien Hoornbeeck-studenten haalden de finale.   

2018-03-17-Skills-9

De Skills Heroes vakwedstrijden

De Skills Heroes vakwedstrijden bestaan uit voorrondes, kwalificatiewedstrijden, halve finales en een finale. Voor de studenten waren het lange, pittige dagen. Samen met hun begeleiders is hard gewerkt. Soms zelfs 6,5 uur aan een opdracht, onder toeziend oog van de jury. Voor de studenten zijn de ‘Skills Heroes vakwedstrijden’ een stimulans om de beste te worden in hun vakgebied. Het is een leerzaam traject, waarin het niet alleen gaat om winnen. Juist het leerproces is belangrijk.

Podiumplaatsen

Op 15, 16 en 17 maart was de grote vraag: wie is de beste in zijn/haar vakgebied? Van het Hoornbeeck College zijn er tien studenten tot aan de (halve) finales gekomen. Een flinke prestatie, omdat ze door deelname al bij de beste acht studenten van Nederland behoren.

Vijf van de tien deelnemende Hoornbeeck-studenten sleepten een podiumplek binnen:

Wil je bovenstaande studenten feliciteren? Klik op hun naam en stuur een felicitatie-mail. 

204