Zoeken

Hoornbeeck heeft minste voortijdige schoolverlaters

Geplaatst: 15 februari 2016

Het Hoornbeeck College heeft landelijk het minste aantal voortijdige schoolverlaters. Dit betekent dat slechts 1,3% van de Hoornbeeck-studenten zonder diploma van school gaat.

IMG_1938

Vanmorgen stuurde het Ministerie van Onderwijs in alle vroegte een persbericht uit: het aantal jongeren dat voortijdig de school verlaat is gedaald naar zo'n 5%. Het Hoornbeeck College steekt daar met kop en schouders bovenuit. Uit het ministeriële persbericht: "Het Hoornbeeck College boekte van alle ROC’s het beste resultaat. Bij de mbo-instelling gingen door een stevige verzuimaanpak het afgelopen jaar 37% minder jongeren voortijdig van school, het uitvalpercentage daalde naar 1,3%.​"

Stevige aanpak
De 'stevige aanpak' die het Hoornbeeck hanteert, richt zich vooral op de individuele student. Het college zorgt dat ze iedere student kent en in het oog heeft. Daardoor valt spijbelgedrag eerder op en kan adrem worden opgetreden. Verzuimcoordinatoren monitoren de aanwezigheid van studenten en afwezigheid wordt dezelfde dag nog opgevolgd door de student op te roepen of door ouders te bellen. Daarnaast zorgt intensieve begeleiding door studieloopbaanbegeleiders ervoor dat de studiemotivatie hoogt blijft en problemen tijdens de studie tijdig gesignaleerd kunnen worden.

Complimenten
Onze bestuursvoorzitter, dhr. W.J. de Potter: "Het compliment is vooral voor de Hoornbeeck-medewerkers die er met elkaar voor zorgen dat onze studenten gezien worden en zich gekend voelen: docenten die betrokken zijn, verzuimcoordinatoren die alert reageren, studieloopbaanbegeleiders die goede gespreken voeren met studenten. Een mooie aanleiding om hen, na de Heere, te danken!"

Veel media-aandacht
Het bericht leverde het Hoornbeeck veel media-aandacht op. Hieronder de media die met het Hoornbeeck gesproken hebben op een rijtje met links naar de betreffende artikelen of uitzendingen:

204