Zoeken

Hoornbeeck Goes weer onder één dak

Geplaatst: 13 februari 2015

Het Hoornbeeck College in Goes gaat uitbreiden. Dat gebeurt aan de zuidkant van de huidige locatie aan de Van Dusseldorpstraat, waar drie kavels zijn aangekocht. Met de uitbreiding, die is voorzien in 2016, zal het Hoornbeeck College straks alle lessen weer onder één dak kunnen aanbieden.

impressie nieuwbouw goes
GOES - Het Hoornbeeck College in Goes gaat uitbreiden. Dat gebeurt aan de zuidkant van de huidige locatie aan de Van Dusseldorpstraat, waar drie kavels zijn aangekocht. Met de uitbreiding, die is voorzien in 2016, zal het Hoornbeeck College straks alle lessen weer onder één dak kunnen aanbieden. Op dit momen huist een deel van de Goese mbo-school nog aan de Lijnbaan, maar die locatie komt te vervallen vanwege de plannen voor het spoorviaduct aan de Goese Van Hertumweg.
 

Op de aangekochte kavels staan op dit moment drie woningen. Deze woningen zullen op termijn worden gesloopt om ruimte te maken voor de uitbreiding van het huidige schoolgebouw. In totaal komt hierdoor bijna tweeduizend vierkante meter extra beschikbaar. Zaken als vormgeving, planvorming en verstrekking van vergunningen zullen in de loop van 2015 verder worden uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, zal het Hoornbeeck eind 2016 het vernieuwde pand betrekken.

Afgelopen week is de architect die de nieuwbouw zal gaan ontwerpen geslecteerd. De keuze viel op de Van den Berg Groep. Deze architect heeft ook de onderstaande impressie gemaakt van hoe de school er in de nieuwe situatie uit zou kunnen gaan zien.

Impressie mogelijke nieuwe situatie - Van den Berg Groep

Locatiemanager Evert Timmerman reageert verheugd: “We weten al langer dat de Lijnbaan komt te vervallen als onderwijslocatie. In onze zoektocht naar een oplossing hebben we ons altijd gericht op de realisatie van één locatie waar we al onze lessen kunnen verzorgen. Dat dit gelukt is, stemt me dankbaar. Het is een flinke stap voorwaarts voor het reformatorisch beroepsonderwijs in onze regio.” 

204