Zoeken

Hoornbeeck en ROC Twente starten zorgopleiding Rijssen

Geplaatst: 25 oktober 2016 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Het Hoornbeeck start samen met ROC Twente een zorgopleiding in Rijssen.

IMG_4672

Uniek leercentrum Zorg & Welzijn voor de regio Rijssen-Holten

Het ROC van Twente en het Hoornbeeck College, de zorgpartijen Baalderborggroep, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en de gemeente Rijssen-Holten zijn erin geslaagd de mbo-opleiding Verzorgende-IG naar Rijssen te halen. Vandaag, dinsdag 25 oktober, ondertekenen de partijen hiervoor een intentieverklaring. Het is de bedoeling om deze opleiding per schooljaar 2017/2018 van start te laten gaan.

In eerste instantie richt de opleiding zich op de kwalificatie Verzorgende-IG. Instroom bestaat vanuit vmbo studenten of studenten die overstappen vanuit een andere mbo-opleiding. Tijdens de eerste fase van de opleiding wordt in nauw overleg met het werkveld onderzocht in hoeverre uitbreiding plaatsvindt naar andere opleidingen of instroom.

Uniek leercentrum Zorg en Welzijn

De opleiding wil zich profileren als een leercentrum voor Zorg & Welzijn voor de regio Rijssen-Holten. Opleiden van mensen vindt plaats door expertise vanuit de deelnemende partijen optimaal in te zetten, te benutten en te ontwikkelen. Zo willen de organisaties zeker zijn van goed opgeleid welzijns- en zorgpersoneel voor diverse zorginstellingen voor nu en in de toekomst. Over naamgeving en locatie van de opleiding wordt nog nader overleg gevoerd.

Leercentrum wat betekent dit concreet?

Wethouder Bert Tijhof legt uit: “Twee ROC’s die samenwerken en dienstverlening naar de bedrijven verbeteren. Echt een unicum dat toekomstperspectief biedt aan heel veel werknemers in de zorgsector. Een mooie toevoeging aan ons regionale aanbod aan opleidingen. Insteek is dat breder wordt gekeken dan alleen Rijssen-Holten. Daarnaast is het vernieuwend dat naast de bestaande opleidingen (BOL/BBL) ook zij-instromers kansen krijgen. Er ontstaat maatwerk en creativiteit waarbij vaste patronen en denkwijzen nadrukkelijk worden losgelaten. Ook levert het een netwerkfunctie op tussen de deelnemende partijen”.

204