Zoeken

Hoornbeeck dependance in Hoevelaken vernieuwd

Geplaatst: 11 december 2019 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

De dependance in Hoevelaken van de Amersfoortse vestiging van het Hoornbeeck College is woensdag feestelijk geopend. De dependance startte in augustus 2010 in het gebouw van het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

OpeningHBChoevelaken-CeesvdWal_25.jpg

De dependance biedt Mobiliteit-opleidingen aan binnen de sector Technologie. Waar de studenten voorheen les kregen in het Van Lodenstein College, heeft het Hoornbeeck College nu eigen leslokalen gerealiseerd. Ook beschikt de school nu over een Techniekhal waar de studenten de theorie direct kunnen toepassen in de praktijk. In Hoevelaken volgen studenten de opleiding voor monteur personenauto’s, monteur vrachtwagens en monteur tractoren op niveau 2, 3 en 4. De opleiding voor vrachtwagenchauffeur met rijbewijs en code 95 onder valt ook Mobiliteit. De opleiding voor logistiek medewerker wordt ook in Hoevelaken gegeven.

De feestelijke opening van de dependance gebeurde door dhr. W. Oosterwijk, wethouder van gemeente Nijkerk. Hij plugde de stekker van een Tesla in het oplaadstation van het Hoornbeeck College te Hoevelaken. Deze handeling symboliseerde de toekomst van mobiliteit. Er werden verschillende speeches gehouden door mensen uit het werkveld waarna de genodigden een rondleiding kregen door de vernieuwde dependance.

(tekst loopt door onder de foto)

Wiechert Petersen, locatiemanager van het Hoornbeeck College in Amersfoort waar ook Hoevelaken onder valt, is blij met deze vooruitgang: “Onze dependance in Hoevelaken had al langer behoefte aan een eigen plek. Dat we onze studenten en docenten dit nu kunnen bieden, is een mooie stap naar verdere professionalisering van onze Mobiliteit-opleidingen.”

Ook Jos van den Dool, opleidingsmanager Mobiliteit, ziet grote voordelen in de vernieuwing van de dependance: “Onze jongens hebben nu de mogelijkheid om ook op school praktisch aan het werk te gaan. Dat was voorheen een stuk lastiger. We merken ook aan de studenten dat zij blij zijn met de vernieuwingen.”

204