Zoeken

Hoornbeeck College Gouda opent nieuw pand

Geplaatst: 04 oktober 2019 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Het Hoornbeeck College in Gouda vierde donderdag 3 oktober de opening van haar nieuwe pand. Het voormalige bedrijfspand is de achterliggende maanden grondig verbouwd. Sinds september doet het volledige pand dienst als schoolgebouw.

Foto opening locatie Gouda.jpg

De officiële opening werd verricht door drie Goudse studenten, bestuursvoorzitter Willem de Potter, SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Arjen van Kralingen (locatiemanager Hoornbeeck College Rotterdam). Dit gebeurde door de beklimming van een klimwand, waar in de top de woorden ‘Met Hoornbeeck Gouda kom je hogerop’ vertoond werden.

(tekst loopt door onder de foto)

Ook werd een korte video getoond, waarin twee Goudse studenten belangrijke plaatsen voor het Hoornbeec College in Gouda aandoen. In de video halen de studenten stroopwafels op in de binnenstad van Gouda, die vervolgens uitgedeeld werden in de zaal. Bekijk de video hieronder. 

De Goudse locatie startte in een pand aan de Rijsselseweg. Dat bleek al snel te klein. Uiteindelijk is een bestaand gebouw aan het Noordelijk Halfrond gekocht. Nadat eerst enkele verdiepingen werden gehuurd, is het pand begin 2018 gekocht. Vanaf dat moment begon de transformatie van kantoorpand naar een modern en duurzaam schoolgebouw.

(tekst loopt door onder de foto)

Locatiemanager Gert van Veldhuizen reageert enthousiast: “Een aantal jaar geleden startten we in Gouda met een nieuw team dat voor meer dan de helft afkomstig is uit het beroepenveld. Destijds begonnen we met 305 studenten. Inmiddels studeren ruim 850 studenten aan één van onze mbo-opleidingen! We zijn dankbaar dat we als jongste Hoornbeeck-locatie de kans krijgen om onze vestiging uit te bouwen in een mooi, nieuw pand.”

204