Zoeken

Hoornbeeck College Goes geopend door gedeputeerde Van der Maas

Geplaatst: 23 november 2017 Locatie: Hoornbeeck College Goes

Op 23 november heeft gedeputeerde A. J. van der Maas (SGP) de vernieuwde locatie van het Hoornbeeck College te Goes geopend. De afgelopen jaren maakte de locatie een forse groei door. Uitbreiding bleek onvermijdelijk.

2017-11-23 Hoornbeeck opening (webkwaliteit)-1

 

Donderdag 23 november

Het pand is grondig aangepakt. Een deel van de bestaande bouw is gerenoveerd, een ander deel is gloednieuw. Dit project resulteerde in een toekomstbestendige school: ruim 70 moderne lokalen met actuele voorzieningen in de beroepssfeer en daarnaast vele onderwijsruimten. De nieuwbouw is gericht op de omgeving. De aula heeft grote ramen, waardoor buurtbewoners naar binnen kunnen kijken en studenten naar buiten.

Van der Maas drukte een knop in waardoor de openingsvideo startte. Prachtige beelden lieten zien waarom het Hoornbeeck College Goes van waarde is voor Zeeland. Een kernwoord is ‘verbinding’. Er zijn uitstekende contacten met het bedrijfsleven, instellingen, toeleverende scholen, etc.

Opening Hoornbeeck College Goes from HoornbeeckCollege on Vimeo.

Locatiemanager Evert Timmerman is dankbaar en gepast trots: “Het Hoornbeeck College in Goes is tweemaal zo groot geworden dan het oude gebouw. Dat maakt ons dankbaar. We hebben momenteel 720 studenten die Reformatorisch onderwijs volgen. Het is mijn hoop dat we dit nog lang op deze plaats kunnen aanbieden.”

 

Vrijdag 24 november

Al om 07:30 startte het netwerkontbijt met ondernemers uit de regio. Geduputeerde Van der Maas vertelde hoe belangrijk het MBO is in de provincie Zeeland. In een gezellige setting werden contacten gelegd en benut. 

 

Locatiemanager Evert Timmerman sprak de inmiddels toegestroomde studenten en andere aanwezigen toe vanuit Johannes 14: 'Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij'. Timmerman bond de studenten op het hart om met deze hoopvolle woorden bezig te zijn, temidden van alle problemen en verwarring in de huidge tijd. 

 

Ook Tweede Kamerlid Prof. Dr. E. Dijkgraaf (SGP) hield een toespraak, waarin hij benadrukte hoe belangrijk vakmanschap is. Met het oog op de toekomst zal er wellicht veel veranderen, bijvoorbeeld als het gaat om robotisering. "Het is belangrijk hoe wij daar als christenen mee om gaan. Koud, en zakelijk? Of warm en gericht op de ander?", zo gaf hij de luisteraars mee.

 

 

Later op de dag volgden studenten workshops die gegeven werden door o.a. stagebedrijven en docenten. In de middag kregen ook de toeleverende scholen en buurtbewoners de gelegenheid om het pand te bekijken. 

204