Zoeken

Hoornbeeck College en Calvijn College starten summerschool

Geplaatst: 27 mei 2015

Het Hoornbeeck College en het Calvijn College starten op 1 juni 2015 met een summerschool. Deze summerschool is bedoeld voor vmbo-leerlingen van het Calvijn College die de mbo niveau 2-opleiding Helpende Zorg & Welzijn (BOL en BBL) of Verkoper detailhandel (BBL) gaan volgen aan het Hoornbeeck in Goes.

logo_calvijn_college

Scholen optimaliseren doorstroom vmbo-mbo met een doorlopende leerlijn  

Goes, 22 mei 2015 – Het Hoornbeeck College en het Calvijn College starten op 1 juni 2015 met een summerschool. Deze summerschool is bedoeld voor vmbo-leerlingen van het Calvijn College die de mbo niveau 2-opleiding Helpende Zorg & Welzijn (BOL en BBL) of Verkoper detailhandel (BBL) gaan volgen aan het Hoornbeeck in Goes. Zes extra lesweken voor de zomervakantie optimaliseren de doorstroom vanuit het vmbo naar het mbo. Tijdens de summerschool maken leerlingen met docenten van beide scholen een start met de Hoornbeeck-opleiding. In een aantal gevallen levert deelname ook studieverkorting op. Aan deze eerste editie van de summerschool op het Hoornbeeck in Goes doen ruim twintig Calvijn-leerlingen mee.

De leerlingen reageren enthousiast. Jacorine Guiljam rondt nu haar Zorg & Welzijn-opleiding op het Calvijn College af. “Ik haal mijn diploma voor Helpende graag in één jaar. Het is helemaal super dat het nu mogelijk is om na de examens alvast zes weken aan de slag te gaan. Het is dan te overzien om het diploma in één jaar te behalen. Ik hoop deze route te gaan volgen met heel aantal meiden van Zorg & Welzijn, dat is nog gezellig ook!”

Als studenten eenmaal aan hun opleiding aan het Hoornbeeck zijn begonnen, blijkt dat ze soms moeite hebben met het behalen van een niveau 2-diploma in de daarvoor gestelde tijd. Door voorafgaand aan de vakantie vast een deel van het programma te volgen, kunnen ze na de vakantie sneller starten met onder andere opleidingsspecifieke handelingen in de praktijk. Om een goede aansluiting en overdracht te bewerkstelligen, worden de lessen verzorgd door docenten van beide scholen. Daarnaast verwacht het Hoornbeeck met de summerschool het risico op uitloop en uitval te verlagen.

Ilse Moerdijk (tweede meisje van links) tijdens etentje op laatste lesdag vmbo klas 4, locatie Krabbendijke Kerkpolder.

Ilse Moerdijk heeft net examen gedaan aan het Calvijn College. Ze gaat de opleiding Verkoper detailhandel doen en investeert graag wat vrije tijd om zo vlot aan haar studie te kunnen beginnen. “Ik zou mijn diploma graag al behalen aan het einde van het eerste leerjaar. Als ik vóór de zomervakantie al aan de slag ga, zit ik niet met een enorme studiedruk. Mijn examens op het Calvijn College heb ik net achter de rug en op 1 juni word ik alweer verwacht op het Hoornbeeck. Maar ik heb de vrije tijd er graag voor over. Ik wil gewoon graag verkoper worden. Lekker in de winkel lopen en mensen adviseren. Mooi dus dat ik snel mag beginnen!”

204