Zoeken

Eerste student 2014-2015 aangemeld!

Geplaatst: 13 december 2013

Afgelopen week kreeg het Hoornbeeck College de eerste aanmelding voor het cursusjaar 2014-2015 binnen. Een kort verslag.

Joannerie van Dijk zit er klaar voor: vandaag meldt ze zich aan als student mbo-verpleegkunde op het Hoornbeeck College. Het zorgen voor anderen is haar op het lijf geschreven en ze heeft zin om aan haar opleiding te beginnen!

Digitaal Doorstroomdossier

Van het Hoornbeeck College zijn er mensen te gast op het Calvijn College in Goes. Zij zullen samen met Joannerie, haar decaan en haar mentor de aanmelding afronden. Voor de aanmelding wordt het Digitaal Doorstroomdossier gebruikt. Dat is een online formulier waarin de gegevens staan die nodig zijn voor de inschrijving:

  • Welke opleiding wil je gaan doen?
  • Waarom wil je die opleiding gaan doen?
  • Welke vooropleiding heb je?
  • Heb je werk- of stage-ervaring?
  • Heb je eventueel extra begeleiding nodig?

De inschrijving

Het eerste deel van deze gegevens is door Joannerie zelf ingevuld en verzonden. Bijvoorbeeld welke opleiding ze wil gaan doen en waarom. Het personeel van het Hoornbeeck bespreekt met haar hoe dat is verlopen en Joannerie geeft aan dat de inschrijving op sommige punten wat onduidelijk was.

Het tweede deel moet door haar mentor worden ingevuld. Een prachtig voorbeeld van studieloopbaanbegeleiding: mentor en student bespreken de beoordeling en maken samen de inschrijving rond. De mentor verstuurt de inschrijving zodat Joannerie die kan goedkeuren.

Als Joannerie de inschrijving heeft goedgekeurd, krijgen zij en haar ouders een bevestiging van de aanmelding per e-mail. In de loop van 2014 zal er een intakegesprek volgen met haar StudieloopbaanBegeleider (SLB) van het Hoornbeeck College over de gemaakte keuze.

Joannerie, leuk dat je de inschrijving samen met ons wilde doorlopen. Van harte welkom op het Hoornbeeck College in Goes en we zien je D.V. september 2014!

204