Zoeken

Driestar College en Hoornbeeck College starten sprinttraject

Geplaatst: 12 maart 2014

Excellente VMBO-leerlingen van het  Driestar College in Lekkerkerk kunnen vanaf nu op het Hoornbeeck College in Rotterdam hun niveau 4-opleiding versneld afronden.

ICO508-PANDEN.ROTTERDAM

LEKKERKERK/ROTTERDAM – Excellente VMBO-leerlingen van het  Driestar College in Lekkerkerk kunnen vanaf nu op het Hoornbeeck College in Rotterdam hun niveau 4-opleiding versneld afronden. Beide scholen hebben afspraken gemaakt voor een gezamenlijk sprinttraject, waarbij jongeren een jaar eerder hun diploma kunnen behalen.  

Economische niveau-4 opleidingen op het mbo duren drie jaar. Het gezamenlijke sprinttraject betekent dat goed presterende VMBO-leerlingen in twee jaar hun niveau-4 diploma behalen: maatwerk voor de excellente vmbo-er. Voor goed presenterende VMBO-leerlingen ontstaan hierdoor twee keuzemogelijkheden:

  • de praktisch georiënteerde VMBO-leerling kan het tweejarige sprinttraject op het Hoornbeeck College gaan volgen;
  • de theoretisch georiënteerde VMBO-leerling kan via een tweejarig HAVO-traject naar het HBO.

Leerlingen van het Driestar College in Lekkerkerk die voor het traject in aanmerking komen, krijgen bij hun VMBO-diploma een officieel sprint-ticket uitgereikt. Om in aanmerking te komen moeten leerlingen aan een aantal duidelijke voorwaarden voldoen. Afdelingsleider W.J. Jelier van het Driestar College is enthousiast: „Wij hebben al enkele jaren in elkaars keuken kunnen kijken. In die tijd zijn we tot de conclusie gekomen dat we samen iets extra kunnen betekenen voor onze leerlingen. We willen af van de ‘zesjescultuur’ door VMBO-leerlingen extra te stimuleren. Het sprinttraject staat ook nog eens mooi op het cv van de student waardoor de kans op een leuke baan groter wordt.”

Opleidingsmanager G. van Veldhuizen ziet voor het Hoornbeeck College meer mogelijkheden: “Een jaar tijdwinst is een forse stimulans voor jongeren. Met dit gezamenlijke sprinttraject geven we invulling aan de wens van de Minister van OCW om positieve prikkels binnen het onderwijs te creëren. We starten dit jaar met een sprinttraject binnen de sector Economie bij de commerciële, secretariële en financiële opleidingen. Na een evaluatie bekijken we of we meer sprinttrajecten kunnen aanbieden. Het is ons doel om dit sprinttraject ook met andere toeleverende scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam op te zetten.”

204