Zoeken

Brand verwoest noodlokalen Hoornbeeck College Rotterdam

Geplaatst: 30 juli 2016

Door een brand zijn acht noodlokalen van het Hoornbeeck College in Rotterdam verloren gegaan. Het vuur ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag door nog onbekende oorzaak. Het naastgelegen hoofdgebouw en de lokalen in aanbouw zijn onbeschadigd gebleven.

video1

Door een brand zijn acht noodlokalen van het Hoornbeeck College in Rotterdam verloren gegaan. Het vuur ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag door nog onbekende oorzaak. Het naastgelegen hoofdgebouw en de lokalen in aanbouw zijn onbeschadigd gebleven. De noodlokalen waren door ruimtegebrek al langere tijd in dienst en zouden nog één jaar gebruikt worden. Naar verwachting zal daarna de nieuwbouw worden opgeleverd. Voor het komende collegejaar wordt aan een oplossing gewerkt.


De door brand zwaar beschadigde noodlokalen

‘Een hele vervelende tegenslag’, laat locatiemanager drs. A. Van Kralingen weten. ‘We verliezen lokalen en de bijbehorende inventaris terwijl we die nog een jaar hard nodig hebben. Dagelijks maakten ruim 200 studenten gebruik van de lokalen. Ik heb er wel vertrouwen in dat we voor het begin van het collegejaar vervangende ruimte kunnen realiseren.’


Op de achtergrond en rechts het onbeschadigde hoofdgebouw en de nieuwbouw

204