Zoeken

Aboutaleb opent vernieuwd Hoornbeeck College Rotterdam

Geplaatst: 29 september 2017 Locatie: Hoornbeeck College Rotterdam

Op vrijdag 29 september heeft burgemeester ing. A. Aboutaleb de vernieuwde locatie van het Hoornbeeck College te Rotterdam geopend. Tijdens de openingshandeling liep burgemeester Aboutaleb door een speciale deur die de doorgang van heden naar toekomst uitbeeldde. 

Image-1

 

In zijn speech benadrukte de burgemeester het belang van kennis: "als ik burgemeester-af ben, hoop ik niet alleen een gebouw of brug achter te laten. Ik hoop dat men zegt: Rotterdam heeft wat kennisontwikkeling betreft een stapje in de goede richting gezet. En dat is toch voor een burgemeester een bescheiden wens?" Volgens Aboutaleb voegt het Hoornbeeck College kennis toe aan de stad Rotterdam. Hij wenste het Hoornbeeck daar 'heel veel zegen' bij.

 

Het pand is grondig aangepakt. Een deel van de bestaande bouw is gerenoveerd, een ander deel is gloednieuw. Dit project resulteerde in een toekomstbestendige school: ruim 70 lokalen met moderne voorzieningen in de beroepssfeer en daarnaast vele onderwijsruimten. De nieuwbouw is gericht op de omgeving. De aula heeft grote ramen, waardoor buurtbewoners naar binnen kunnen kijken en studenten naar buiten.

 

Locatiemanager drs. A. van Kralingen is enthousiast: “Onze school met ruim 1700 studenten maakt sinds enkele jaren een sterke verbinding met de wijk. We hebben een wijkleerbedrijf: Hoornbeeck Helpt. Studenten van de opleiding Dienstverlening helpen buurtbewoners. Dat is gratis voor de mensen uit de buurt. Onze studenten drinken een bakje koffie, houden gezelschap, doen boodschappen, maken een wandeling met een oudere die niet vaak meer buiten komt.”

204