Zoeken

Nieuws

 • Aanmelden voor Cambridge cursus Engels!

  "With hard work, learning English, and getting involved, there is no limit on what you can achieve" zei eens een Amerikaanse gouveneur. Dat is de reden waarom we in samenwerking met Driestar educatief vanaf september 2017 opnieuw een Cambridge cursus aanbieden. Medewerkers van het Hoornbeeck College kunnen hier aan deelnemen maar de cursus is ook opengesteld voor andere geïnteresseerden waaronder ouders en andere geïnteresseerden. Tijdens deze cursus werkt u intensief aan de vier vaardigheden (listening, reading, writing en speaking), waardoor u bijvoorbeeld beter leert communiceren in het Engels, u gemakkelijker een Engels boek leest, of waardoor u uw kinderen beter kunt helpen bij hun huiswerk.

   

   

    Lees meer
 • Hoornbeeck en NIMA gaan samenwerken

  Het Hoornbeeck College is erkend als exclusief Education Partner van NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing). Het Hoornbeeck en NIMA zijn deze officiële samenwerking aangegaan om commerciële studenten met hart voor het marketingvak een kwalitatief goede opleiding aan te bieden.

    Lees meer
 • Hoornbeeck schittert in finale van Skills Heroes vakwedstrijden

  Op 15, 16 en 17 maart vond in de IJsselhallen te Zwolle de finale van de ‘Skills Heroes vakwedstrijden’ plaats. In 65 beroepsrichtingen werd gezocht naar toptalent. Zo’n 650 finalisten van 56 mbo-scholen hebben de strijd aangebonden om vakvrouw /-man van het jaar te worden. Het Hoornbeeck College deed dit jaar voor de eerste keer mee met de vakwedstrijden. Tien Hoornbeeck-studenten haalden de finale.   

    Lees meer
 • Opening cursusjaar 2017/2018 - programma en informatie

  Op maandag 28 augustus en maandag 4 september houdt het Hoornbeeck College de jaarlijkse openingen van het nieuwe cursusjaar. In een bijeenkomst met studenten, hun ouders, docenten en andere betrokkenen staan we dit jaar stil bij het thema 'Tegen de stroom in'.

    Lees meer
 • Hoornbeeck Courant 2017

  Daar is 'tie weer! U / jij hebt de Hoornbeeck Courant vast al op de keukentafel liggen. Mocht u 'm online willen lezen of doorsturen, kan dat hier. 

    Lees meer
 • Hoornbeeck blijft inzetten op rekenbeleid, ondanks uitstel politiek

  Enkele jaren geleden is het actieplan Focus op Vakmanschap ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Binnen dit plan is stevig ingezet op onder meer structurele aandacht voor Engels, Nederlands en Rekenen. Deze week besloot de Tweede Kamer dat het resultaat van rekenen de komende vijf jaar nog niet meeweegt in de zak- en slaagregeling.

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Kan uw Engels wel een boost gebruiken? Samen met Driestar Educatief biedt het Hoornbeeck College de Cambrigde-cursus aan. Daarin traint u uw gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid waarna u een internationaal erkend examen kunt afleggen..

    Lees meer
 • Sociaal Werker: dé baan van de toekomst?

  Het komende cursusjaar bieden we een nieuwe opleiding aan: Sociaal Werker. Deze opleiding is gericht op studenten die graag mensen willen helpen én goed overweg kunnen met financiën en wet-/regelgeving. Meer weten? Download de flyer!

    Lees meer
 • Zorggilde-Reggestreek is geopend!

  Op 16 november heeft Hoornbeeck College Apeldoorn het nieuwe opleidingscentrum ‘Zorggilde Reggestreek’ te Rijssen geopend. Eind augustus jl. heeft dit gilde haar deuren al geopend voor studenten. Zorggilde Reggestreek is een collectief van het Hoornbeeck College, ROC van Twente, Baalderborg Groep, Siloah, RST Zorgverleners, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en de gemeente Rijssen-Holten.

    Lees meer
 • Flyers 2016-2017

  De flyers met informatie over alle opleidingen die het Hoornbeeck College aanbiedt op de zes locaties zijn beschikbaar!

    Lees meer
 • HoornBACK! Meld je aan!

  HoornBACK de naam van het nieuwe netwerk van oud-Hoornbeeckers en degenen die aan voorlopers van het Hoornbeeck gestudeerd hebben (o.a. á Brakel-MTS, Trigland MEAO, Sara Nevius MDGO en Saldenuscollege). Hoornback is er voor iedereen die kort, lang of heel lang geleden is afgestudeerd! Meld je aan!

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Omdat Engels zo belangrijk is, is een cursus Engels zeker de moeite waard! In 2016-2017 zullen er in Amersfoort opnieuw Cambridge cursussen verzorgd worden door Driestar Educatief. Deze cursussen worden georganiseerd door het Van Lodenstein College en het Hoornbeeck college. Personeelsleden, ouders van leerlingen en studenten en externen zijn van harte welkom.

    Lees meer
 • Een Hoornbeeckstudent om mee te praten (RD 28/5)

  Een man van 49 die arbeidsongeschikt raakt en in een isolement terechtkomt. Een vrouw van 74 die haar tuintje niet meer zelf kan aanharken. Voor deze mensen uit Apeldoorn-Zuid is de komst van een Hoornbeeckstudent het hoogtepunt van de week.

    Lees meer
<1234567 >
204