Zoeken

Nieuws

 • De Zomerkrant is er!

  De Zomerkrant is er weer! Het thema is deze keer 'reizen'. Benieuwd naar de inhoud? Je kunt je hart ophalen aan prachtige verhalen van studenten en docenten. Ook het werkveld komt aan bod. En wat dacht je van het artikel over stille tijd?

    Lees meer
 • Hoornbeeck en Adullam gaan op unieke wijze welzijnprofessionals opleiden

  Het is van belang dat de opleiding van Hoornbeeck-studenten zo goed als mogelijk aansluiten op de praktijk. Zeker in een tijd van schaarste is het belangrijk om dat proces door te ontwikkelen. Daarom hebben Stichting Zorg Adullam locatie Kroonheim te Uddel en Hoornbeeck College locatie Kampen, Apeldoorn en Amersfoort de handen ineengeslagen: het Kroonheim Gilde is geboren.

    Lees meer
 • Aanmelden voor Cambridge cursus Engels!

  "With hard work, learning English, and getting involved, there is no limit on what you can achieve" zei eens een Amerikaanse gouveneur. Dat is de reden waarom we in samenwerking met Driestar educatief vanaf september 2017 opnieuw een Cambridge cursus aanbieden. Medewerkers van het Hoornbeeck College kunnen hier aan deelnemen maar de cursus is ook opengesteld voor andere geïnteresseerden waaronder ouders en andere geïnteresseerden. Tijdens deze cursus werkt u intensief aan de vier vaardigheden (listening, reading, writing en speaking), waardoor u bijvoorbeeld beter leert communiceren in het Engels, u gemakkelijker een Engels boek leest, of waardoor u uw kinderen beter kunt helpen bij hun huiswerk.

   

   

    Lees meer
 • Project Zeeland Centraal

  Het project Zeeland Centraal werkt aan de versterking van de onderwijs- en kennisinfra- structuur. De inzet is een blijvend aanbod van beroepsonderwijs en hoger onderwijs in de provincie Zeeland ondanks de krimp van de bevolking.

    Lees meer
 • Hoornbeeck 8ste keer op rij beste ROC van Nederland

  Het Hoornbeeck College is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste ROC van Nederland. Dit heeft de Keuzegids Mbo 2017 vanmorgen bekendgemaakt. Alle ROC’s zijn door de gids beoordeeld op onderdelen als studenttevredenheid, doorstroomcijfers, slagingspercentages en oordelen van de onderwijsinspectie.

    Lees meer
 • Hoornbeeck schittert in finale van Skills Heroes vakwedstrijden

  Op 15, 16 en 17 maart vond in de IJsselhallen te Zwolle de finale van de ‘Skills Heroes vakwedstrijden’ plaats. In 65 beroepsrichtingen werd gezocht naar toptalent. Zo’n 650 finalisten van 56 mbo-scholen hebben de strijd aangebonden om vakvrouw /-man van het jaar te worden. Het Hoornbeeck College deed dit jaar voor de eerste keer mee met de vakwedstrijden. Tien Hoornbeeck-studenten haalden de finale.   

    Lees meer
 • Kijktip: Congres 'Duurzaam Doen!'

  Op woensdag 18 april vond bij het Hoornbeeck College te Amersfoort het congres 'Duurzaam Doen!' plaats. Zo'n 300 bedrijven, instellingen, particulieren en Hoornbeeck-medewerkers hadden zich aangemeld voor een de inspirerende middag. 

    Lees meer
 • Hoornbeeck blijft inzetten op rekenbeleid, ondanks uitstel politiek

  Enkele jaren geleden is het actieplan Focus op Vakmanschap ingevoerd in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Binnen dit plan is stevig ingezet op onder meer structurele aandacht voor Engels, Nederlands en Rekenen. Deze week besloot de Tweede Kamer dat het resultaat van rekenen de komende vijf jaar nog niet meeweegt in de zak- en slaagregeling.

    Lees meer
 • Hoornbeeck College: voor de 9e keer beste ROC

  Vandaag meldde De Keuzegids dat het Hoornbeeck College de eerste plek inneemt op de lijst van beste ROC ‘s in Nederland. Alle ROC ’s in Nederland zijn door de gids beoordeeld op basis van onafhankelijk onderzoek.

   

    Lees meer
 • HoornBACK! Meld je aan!

  HoornBACK de naam van het nieuwe netwerk van oud-Hoornbeeckers en degenen die aan voorlopers van het Hoornbeeck gestudeerd hebben (o.a. á Brakel-MTS, Trigland MEAO, Sara Nevius MDGO en Saldenuscollege). Hoornback is er voor iedereen die kort, lang of heel lang geleden is afgestudeerd! Meld je aan!

    Lees meer
 • HODOS gelanceerd!

  Hodos: nieuwe opleidingsschool voor lerarenopleiding MBO. Vorming en ontwikkeling van jongeren is onze missie. Daarin spelen docenten de hoofdrol. Er is ons dan ook alles aan gelegen om hoog in te zetten op begeleiding en opleiden van startende docenten.

    Lees meer
 • Hoornbeeck en NIMA gaan samenwerken

  Het Hoornbeeck College is erkend als exclusief Education Partner van NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing). Het Hoornbeeck en NIMA zijn deze officiële samenwerking aangegaan om commerciële studenten met hart voor het marketingvak een kwalitatief goede opleiding aan te bieden.

    Lees meer
 • Zorggilde-Reggestreek is geopend!

  Op 16 november heeft Hoornbeeck College Apeldoorn het nieuwe opleidingscentrum ‘Zorggilde Reggestreek’ te Rijssen geopend. Eind augustus jl. heeft dit gilde haar deuren al geopend voor studenten. Zorggilde Reggestreek is een collectief van het Hoornbeeck College, ROC van Twente, Baalderborg Groep, Siloah, RST Zorgverleners, Carinova, Carint Reggeland en SVRO en de gemeente Rijssen-Holten.

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Omdat Engels zo belangrijk is, is een cursus Engels zeker de moeite waard! In 2016-2017 zullen er in Amersfoort opnieuw Cambridge cursussen verzorgd worden door Driestar Educatief. Deze cursussen worden georganiseerd door het Van Lodenstein College en het Hoornbeeck college. Personeelsleden, ouders van leerlingen en studenten en externen zijn van harte welkom.

    Lees meer
 • Een Hoornbeeckstudent om mee te praten (RD 28/5)

  Een man van 49 die arbeidsongeschikt raakt en in een isolement terechtkomt. Een vrouw van 74 die haar tuintje niet meer zelf kan aanharken. Voor deze mensen uit Apeldoorn-Zuid is de komst van een Hoornbeeckstudent het hoogtepunt van de week.

    Lees meer
 • Cambridge-cursus Engels: iets voor u?

  Kan uw Engels wel een boost gebruiken? Samen met Driestar Educatief biedt het Hoornbeeck College de Cambrigde-cursus aan. Daarin traint u uw gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid waarna u een internationaal erkend examen kunt afleggen..

    Lees meer
 • Eindbrochure lectoraat

  Op vrijdag 20 maart 2015 is het lectoraat 'Werken aan de opdracht' van het Hoornbeeck College afgerond met een symposium. Tijdens deze bijeenkomst is de eindpublicatie van het lectoraat gepubliceerd.

    Lees meer
12345 >

Student aan het woord

Sanne de Muijnck
Sanne de Muijnck
Student

Als juf voor de klas

Lees verder

Navigeer snel naar de gewenste studierichting

204