Hoornbeeck College
Locaties

Voor wie is de open dag?

Voor de leerlingen van het Driestar College

Praktische informatie

 • Datum: 13 oktober 2023
 • Tijd: 09:30 – 14:45 uur
 • Locatie: Noordelijk Halfrond 10, Gouda

Hoe gaan we het doen?

Tijdens deze open dag kun je kennis maken met de verschillende beroepen en opleidingen. Tijdens deze dag kun je kiezen uit twee workshopsrondes.

Informatie sectoren

 • Sector Dienstverlening (Beveiliging)

  Beveiliging (niveau 2, 3)
  Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance of detentietoezichthouding is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

 • Sector Economie (Retail/Logistiek, Commercieel, Business Services)

  Jij bent gek op het bedrijfsleven. Hierin kun je verschillende kanten op.
  Retail (niveau 2, 3)
  Je beheert bijvoorbeeld de winkelvoorraad, hebt veel klantcontact en presenteert je producenten op de beste manier.
  Logistiek (niveau 2, 3)
  Je zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, houdbaarheid, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein! Je leert alles over het logistieke proces.
  Commercieel (niveau 3, 4)
  Vind je het niet erg om op mensen af te stappen en heb je commercieel inzicht? Jij weet op een ontspannen manier mensen voor je te winnen en voert het verkooptraject uit. Je leert alles voer marketing, sales en accountmanagement.
  Business Services (niveau 3, 4)
  Word jij blij van reclames ontwikkelen, deadlines, wetgeving of financiën? Binnen de opleiding Business Services kun je kiezen voor verschillende uitstroomrichtingen: Marketing & Communicatie, Officemanagement, Business Support, Juridisch & HRM of Finance & Control.

 • Sector Gezondheidszorg (Verzorgende, Verpleegkundige)

  Verzorgende (niveau 3)
  Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Als verzorgende-IG ondersteun je zorgvragers bij huishoudelijke vaardigheden zoals koken en schoonmaken en bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding. Soms maak je gebruik van technologische middelen. Je bent verantwoordelijk, sociaal en kunt goed communiceren: in je werk heb je te maken met verschillende zorgvragers, hun netwerk en andere zorgverleners.
  Verpleegkundige (niveau 4)
  Jij hebt oog en hart voor je medemens. Als mbo-verpleegkundige verleen je zorg aan mensen die dit nodig hebben: denk aan patiënten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, mensen met een psychiatrische ziekte en ouderen. Dit doe je bij hen thuis of in een zorginstelling. Je bent empathisch, verantwoordelijk en flexibel: je ziet wat de zorgvrager nodig heeft en verleent en coördineert de zorg. Daarbij kun je omgaan met zijn of haar sociale netwerk en bemiddelt waar nodig. Je werkt nauwkeurig en bent stressbestendig: ook in noodsituaties handel jij snel en rustig. Daarbij sta je open voor nieuwe (technologische) ontwikkelingen rondom zorg en welzijn.

 • Sector Technologie (Bouwkunde, Metaal)

  Bouwkunde (niveau 2, 3, 4)
  Jij bent het liefst met je handen bezig en ziet graag resultaat van je werk. Je werkt vaak buiten op een bouwplaats. Ook in barre weersomstandigheden neem je je verantwoordelijkheid en weet je van doorzetten. Jij gaat voor de beste kwaliteit. Verantwoordelijk werk, maar met jou staat alles als een huis!
  Metaal (niveau 2, 3, 4)
  Jij houdt ervan om dingen zelf te maken. Gebouwen, bruggen, transportmiddelen, machines en apparaten: overal om je heen worden metalen plaatconstructies gebruikt. Je leert technieken als boren, frezen, lassen en zagen.

 • Sector Technologie (ICT, Electro)

  ICT (niveau 2, 3, 4)
  Jij bent gek op computers, gaat nauwkeurig te werk en houdt ervan om mooie dingen te maken. Komt iemand er niet uit met zijn computer, telefoon, netwerk of ander IT-systeem? Dan schiet jij te hulp!
  Elektro (niveau 2, 3, 4)
  Datanetwerken, telefooninstallaties, verlichting, beveiligingssystemen: elektrotechnische installaties zijn overal. Je leert verschillende soorten installaties in bedrijf te stellen en metingen te verrichten.

 • Sector Welzijn (Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werker)

  Pedagogisch Werk (niveau 3, 4)
  Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt dan ook niets liever dan met kinderen werken. Je wilt graag kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor.
  Maatschappelijke Zorg (niveau 3, 4)
  Jij wilt graag mensen helpen die tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig hebben. Je begeleidt mensen met verslavingen, psychiatrische problemen of psychische stoornissen. Ook biedt je ondersteuning aan mensen met een beperking die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.
  Sociaal Werker (niveau 4)
  Jij houdt van de diversiteit van de samenleving en bent een echte verbinder! Als sociaal werker ondersteun jij mensen bij het functioneren in de samenleving en in hun eigen leefomgeving. Je staat midden in de maatschappij en bent de ogen en oren van de buurt. Tijdens de opleiding Sociaal Werker leer je hoe je werkt met groepen en individuen, hoe je ze ondersteunt bij financiële zaken, psychische en lichamelijke klachten en bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk of een opleiding. Je organiseert activiteiten en bouwt sociale relaties en netwerken op. Belangrijk voor dit werk is dat sociaal, verantwoordelijk en empathisch bent – en een groot hart voor anderen hebt!

Meld je hier aan voor de open dag op 13 oktober 2023!