Hoornbeeck College
Locaties

Voor wie is de open dag?

Voor de leerlingen van het Driestar College in Gouda en Leiden

Praktische informatie

 • Datum: 28 januari 2021
 • Tijd: 09:30 – 14:45 uur
 • Locatie: Noordelijk Halfrond 10, Gouda

Hoe gaan we het doen?

Tijdens deze open dag kun je kennis maken met de verschillende beroepen en opleidingen. Tijdens deze dag kun je kiezen uit twee workshopsrondes.

Informatie sectoren

 • Economie (Retail/Logistiek, Commercieel, OMS, Financieel)

  Jij bent gek op het bedrijfsleven. Hierin kun je verschillende kanten op.
  Retail
  Je beheert bijvoorbeeld de winkelvoorraad, hebt veel klantcontact en presenteert je producenten op de beste manier.
  Logistiek
  Je zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, houdbaarheid, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein! Je leert alles over het logistieke proces.
  Commercieel
  Vind je het niet erg om op mensen af te stappen en heb je commercieel inzicht? Jij weet op een ontspannen manier mensen voor je te winnen en voert het verkooptraject uit. Je leert alles voer marketing, sales en accountmanagement.
  Office- en Managementsupport
  Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht. Je bent de rechterhand van de directie. Je correspondeert met belangrijke relaties, plant vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert. Je bewaakt deadlines, houd ontwikkelingen bij en maakt heldere overzichten.
  Financieel 
  Percentages, rekeningen, belastingen: daar begin jij niet van te zweten! Je ondersteunt het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen. Je leert omgaan met allerlei financiële informatie en hoe je die verwerkt in financiële pakketten. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt.

 • Welzijn (Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg)

  Pedagogisch Werk
  Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt dan ook niets liever dan met kinderen werken. Je wilt graag kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor.
  Maatschappelijke Zorg
  Jij wilt graag mensen helpen die tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig hebben. Je begeleidt mensen met verslavingen, psychiatrische problemen of psychische stoornissen. Ook biedt je ondersteuning aan mensen met een beperking die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.

 • Gezondheidszorg (Verpleegkunde, Verzorgende)

  Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Denk aan patiënten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis, mensen met beperkingen, mensen met een psychiatrische ziekte of ouderen.
  Je ondersteund zorgvragers bij huishoudelijke vaardigheden en bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen.
  Je bent verantwoordelijk, sociaal en kunt goed communiceren: in je werk heb je te maken met verschillende zorgvragers, hun netwerk en andere zorgverleners.

 • Dienstverlening (Helpende Zorg en Welzijn) (niv. 2)

  Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

 • Dienstverlening (Beveiliging)

  Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance of detentietoezichthouding is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

 • Sector Technologie (Bouwkunde, Metaal)

  Bouwkunde
  Jij bent het liefst met je handen bezig en ziet graag resultaat van je werk. Je werkt vaak buiten op een bouwplaats. Ook in barre weersomstandigheden neem je je verantwoordelijkheid en weet je van doorzetten. Jij gaat voor de beste kwaliteit. Verantwoordelijk werk, maar met jou staat alles als een huis!
  Metaal
  Jij houdt ervan om dingen zelf te maken. Gebouwen, bruggen, transportmiddelen, machines en apparaten: overal om je heen worden metalen plaatconstructies gebruikt. Je leert technieken als boren, frezen, lassen en zagen.

 • Sector Technologie (ICT, Elektro)

  ICT
  Jij bent gek op computers, gaat nauwkeurig te werk en houdt ervan om mooie dingen te maken. Komt iemand er niet uit met zijn computer, telefoon, netwerk of ander IT-systeem? Dan schiet jij te hulp!
  Elektro
  Datanetwerken, telefooninstallaties, verlichting, beveiligingssystemen: elektrotechnische installaties zijn overal. Je leert verschillende soorten installaties in bedrijf te stellen en metingen te verrichten.

 • Studeren op het mbo

  Student zijn op het mbo is anders dan leerling zijn op het vmbo. Wat de verschillen zijn? Daar ga je in deze workshopronde kennis mee maken. Onze studenten en docenten leiden je op een leuke manier in de geheimen van het mbo in. Juist als je al weet welke opleiding je gaat doen, is deze workshopronde een aanrader.

Meld je hier aan voor de open dag op 28 januari 2021!