Hoornbeeck College
Locaties
 • Uitvoerder Bouw

  BBL, Niveau 4 | Crebo: 25119

  Als uitvoerder bouw heb je de touwtjes in handen bij de bouw van woningen, winkels, kantoorgebouwen en de aanleg van wegen. Jij weet wie waar nodig is en wanneer iets klaar moet zijn. Verantwoordelijk werk waarbij je continu het overzicht moet houden en beslissingen moet durven nemen. In de opleiding Uitvoerder Bouw leer je hoe constructies ontwerpt, begrotingen opstelt en leidinggeeft tijdens de technische uitvoering van het bouwproject. Je inspecteert bouwwerken, bewaakt de kwaliteit en voortgang en denkt vooruit in de projectplanning. Je informeert opdrachtgevers en hebt contact met leveranciers en onderaannemers. Kortom: jij leidt het project van A tot Z in goede banen!

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding
 • Helpende Zorg en Welzijn

  BBL, Niveau 2 | Crebo: 25498

  ie glimlach van je cliënten, daar doe je het voor! Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In de volwassenopleiding Helpende Zorg en Welzijn houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken. Je maakt schoon, helpt bij voeding, wassen en aankleden en doet mee met activiteiten. Ook op emotioneel gebied ondersteun je je cliënten: je luistert, troost en toont interesse. Werk waarbij je over een gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en een respectvolle houding moet beschikken. Jij bent in je element als je anderen kunt helpen.

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding
 • Mbo-Verpleegkundige

  BBL, Niveau 4 | Crebo: 25480

  Jij hebt oog en hart voor je medemens! Als mbo-verpleegkundige verleen je zorg aan mensen die dit nodig hebben: denk aan patiënten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, mensen met een psychiatrische ziekte of ouderen. Dit doe je bij hen thuis of in een zorginstelling. Je bent empathisch, verantwoordelijk en flexibel: je ziet wat de zorgvrager nodig heeft en verleent en coördineert de zorg. Daarbij kun je omgaan met zijn of haar sociale netwerk en bemiddelt waar nodig. Je werkt nauwkeurig en bent stressbestendig: ook in noodsituaties handel jij snel en rustig. Daarbij sta je open voor nieuwe (technologische) ontwikkelingen rondom zorg en welzijn.

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding
 • Verzorgende

  BBL, Niveau 3 | Crebo: 25656

  Wil je je laten omscholen tot verzorgende-IG of heb je lang getwijfeld over een opleiding in de gezondheidszorg? Dan is Verzorgende-IG (volwassenvariant) iets voor jou. In deze opleiding staat het beroep centraal en wordt er minder aandacht besteed aan de vorming tot volwassene. Er wordt vanuit gegaan dat je bepaalde basisvaardigheden al bezit. 

  Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Als verzorgende-IG ondersteun je zorgvragers bij huishoudelijke vaardigheden zoals koken en schoonmaken en bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding. Het is belangrijk dat je de zelfredzaamheid zoveel mogelijk stimuleert. Je bent verantwoordelijk, sociaal en kunt goed communiceren: in je werk heb je te maken met verschillende zorgvragers, hun netwerk en andere zorgverleners.

  Klik hier voor meer informatie over de opleiding