Hoornbeeck College
Locaties

Met ingang van 2021-2022 start Apeldoorn de opleiding Logistiek – Plus Chauffeur Wegvervoer in samenwerking met de opleiding Mobiliteit op het Hoornbeeck in Hoevelaken!

De opleiding

Droom jij van een leven op de weg? Ben je stressbestendig en behulpzaam? Dan is logistiek & transport echt iets voor jou! Je begint een half jaar als Logistiek Medewerker in een distributiecentrum, magazijn of warehouse en leert alles over het laden en lossen van goederen en het logistieke proces.

Je controleert leveringen, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending.

Daarna ga je verder met de opleiding Chauffeur Wegvervoer en bestuur je een vrachtauto, oplegger met container of tankauto. Je levert goederen af en je behaalt je vrachtwagenrijbewijs en leert alles over laden en lossen.

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek. Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Vooropleidingseisen

Voor de  opleiding Logistiek met een Plus (Incl. Chauffeur Wegvervoer) moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

Start van je opleiding

De opleiding start in het nieuwe cursusjaar 2021-2022 (bij voldoende deelname).

Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

Het eerste half jaar als Logistiek Medewerker (BBL)

Je werkt dan in een distributiecentrum, magazijn of warehouse, en zorgt voor het laden en lossen van goederen. Je controleert leveringen op aantal, kwaliteit en schade, plaatst ze in het magazijn of maakt ze gereed voor verzending. Het magazijn is jouw domein!  Je werkt samen met collega’s en onder leiding van je leidinggevende. Voor dit werk moet je verantwoordelijk, gestructureerd en nauwkeurig zijn en opdrachten volgens afspraak kunnen uitvoeren. Ook op school leer je alles over het logistieke proces, hoe je goederen bestelt, verkoopt aan interne en externe klanten en hoe je klantgericht handelt.

Dan nog 1,5 jaar als Chauffeur Wegvervoer (BBL)

Als chauffeur wegvervoer bestuur je een vrachtauto, oplegger met container of een tankauto. Je levert goederen compleet en onbeschadigd af op de juiste bestemming. Ook zorg je dat alle gegevens in orde zijn. De opleiding Chauffeur Wegvervoer bereidt je voor op dit verantwoordelijke beroep. Je behaalt je vrachtwagenrijbewijs, leert over het laden en lossen en het voorbereiden en afhandelen van een rit. Ook besteed je aandacht aan de talen die je moet spreken als je binnen Europa gaat rijden.

Vragen? 

Neem contact op met dhr. J.G.J. van Laar via (085) 483 80 01 / (06) 12 74 78 70 of via jlr@hoornbeeck.nl.