Hoornbeeck College
Locaties

“Ik ben meteen overgestapt en wil naar de politie of het leger in. Deze opleiding is een stap in de goede richting!” vertelt Emmelie. De opleiding bevalt haar heel goed: “Ik hou van teamwork en van actie, Beveiliging past echt bij me.”

Ik merk dat ik door de opleiding en de stage sneller iets durf te zeggen

Daar komt bij dat Emmelie meer zelfvertrouwen wilde krijgen zodat ze wat steviger in haar schoenen stond. Haar stage in de penitentiaire instelling van Nieuwegein paste goed binnen dit plaatje. “Ik vond het er leuk en leerzaam. We draaiden verschillende diensten. Bij de ingang zat ik bij de detectiepoortjes, we bedienden het paneel om deuren te openen en te sluiten. Soms liep ik mee met monteurs als die werkzaamheden moesten uitvoeren, dan lette ik op dat het gereedschap niet in handen van gevangenen kwam. Dan maakte ik ook een praatje met ze.”

Mondiger

“Je moet wel leren omschakelen als je in de gevangenis werkt. De deur valt achter je dicht en die blijft ook dicht. Ik vond het heel leerzaam en ik merk dat ik door de opleiding en de stage sneller iets durf te zeggen. Dat valt mijn ouders ook op, in een gezelschap praat ik veel makkelijker.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2020-2021, een uitgave van het Hoornbeeck College. Bekijk hier het hele magazine