Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck College haalt € 44.620,32 op voor Stichting Vrienden van Christelijk Onderwijs Schotland (SVCOS)

Het Hoornbeeck College heeft tijdens haar jubileumjaar een groot bedrag opgehaald voor christelijk Schots onderwijs. Bijzonder onderwijs wordt niet door de Schotse overheid betaald en dat vraagt grote financiële offers van ouders.

In verband met haar 25-jarig bestaan voerde het Hoornbeeck College in het cursusjaar 2022/2023 actie voor christelijk Schots onderwijs, in bijzonder voor de Melville-Knox school te Glasgow. Aan relaties werd een jubileumgift gevraagd, studenten zetten allerlei sponsorprojecten op touw en ook het jaarlijkse collectedoel stond in het teken van de actie.

v.l.n.r.: Frederiek Weststrate (voorzitter studentenraad), Arjan van Tol (voorzitter bestuur SVCOS) en Mark van Winkelen (locatiedirecteur Hoornbeeck Apeldoorn en voorzitter directie) bij de overhandiging van het bedrag.

Dankbaar!

M.W. (Mark) van Winkelen (locatiedirecteur Hoornbeeck Apeldoorn en voorzitter van de directie): “Het maakt ons dankbaar dat we door de vrijgevigheid van studenten en hun omgeving, personeel en betrokken bedrijven kunnen bijdragen aan de uitbreiding van christelijk-reformatorisch onderwijs op de Melville-Knox school in Glasgow. Zo delen we van het vele goede dat we in Nederland hebben. Maar onze studenten verdienen de grootste pluim. Van poffertjesverkoop tot het bellen van bedrijven met de vraag om een gift; er is erg veel gedaan!” Frederiek Weststrate, voorzitter van de Studentenraad, is blij: “Supermooi dat we dit kunnen doen voor christelijk onderwijs in Schotland. Veel Hoornbeeck-studenten hebben met mooie acties bijgedragen. We moesten de actie een keer afronden, maar er druppelt zelfs nu nog steeds geld binnen. Zo zie je maar: mbo’ers weten van aanpakken!”

Melville-Knox school in Glasgow

De Melville-Knoxschool groeit gestaag. In 2022 telde de school 37 leerlingen. In 2023 zijn dit er zo’n 45. Het schoolgebouw is daardoor te klein geworden. Men verhuist binnenkort naar een oud kerkgebouw (zie foto hierboven), dat verbouwd zal worden tot school. Arjan van Tol, voorzitter van het SVCOS-bestuur: “Voor de verbouwing van dit kerkgebouw kunnen we dit bedrag heel goed gebruiken. Het is voor veel ouders van de school al haast onmogelijk om het onderwijs te betalen omdat de school niet door de overheid gesubsidieerd wordt. Laat staan dat er geld is voor een verbouw van een nieuwe school. We zijn dan ook enorm dankbaar dat het Hoornbeeck College dit prachtige bedrag heeft opgehaald, om zo deze verbouwing mede mogelijk te maken.”

Ook medewerkers van de Melville-Knowschool reageren blij. Samuel Markoff (headteacher – zie foto): “44,000 Euros raised by Hoornbeeck! One giant leap towards a school building of our own!” Janneke Fraser (bestuur SVCOS): “This is such an amazing amount, it will really make a difference to the school here. We couldn’t do any of this without support from the Netherlands!”

Meer over de actie van het Hoornbeeck voor SVCOS? Ga naar www.25jaarhoornbeeck.nl/schotland, of bekijk hieronder het videoverslag van het bezoek aan Schotland door een Hoornbeeckdelegatie.