Hoornbeeck College
Locaties

Hoornbeeck College voor 13e keer op rij beste roc

Voor de dertiende keer op rij is het Hoornbeeck College het beste roc van Nederland. Uit onafhankelijk onderzoek van De Keuzegids blijkt dat het opleidingsinstituut opnieuw de eerste plek inneemt op de lijst van beste roc’s in Nederland.

Uit het rapport van De Keuzegids blijkt dat het Hoornbeeck College goed scoort op het gebied van studenttevredenheid. Daarnaast is de totaalscore van de Hoornbeeck-opleidingen boven verwachting gegroeid naar een totaalscore van 75,1 punten (op een schaal van 100). Een ander noemenswaardig onderdeel van de uitslag is dat een groot deel van de mobiliteitsopleidingen dit jaar het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ heeft ontvangen. Ook de recent gestarte opleiding doktersassistent heeft dit zegel ontvangen.

Willem de Potter, voorzitter van het college van bestuur, reageert dankbaar: “Ik ben toch elke keer weer verrast door het oordeel van de Keuzegids. Dit keer vooral door de groei van onze totaalscore. Daarmee is deze uitslag een groot compliment voor al onze docenten en studenten. Ze hebben in een moeilijke en uitdagende tijd ons onderwijs vormgegeven op nieuwe manieren. En nog, want ook deze week vinden alle lessen weer digitaal plaats. Het vroeg en vraagt dus veerkracht en creativiteit.”

Tegelijkertijd is De Potter ook nuchter: “We zijn op school niet zo bezig met lijstjes. Het is onze plicht om ons werk goed en in afhankelijkheid te doen. De Heere vraagt toewijding, inzet en bevlogenheid. Het is dagelijks ons gebed dat Hij ons onderwijs wil zegenen.”