Hoornbeeck College
Locaties

Lucas doet de opleiding Verpleegkunde: hoe was zijn eerste jaar?

opleiding verpleegkunde

“Ik ben het eerste jaar met vlag en wimpel doorgekomen. Als je gemotiveerd bent, kom je er, ook met een vmbo-kaderdiploma.”

Lucas van Middelkoop haalt op het vmbo-kader prachtige eindcijfers en mag daarmee beginnen aan de niveau-4 opleiding Verpleegkunde. “Ik was altijd iemand die anderen graag hielp en een beetje actie, dat vind ik wel leuk. Ik dacht over een opleiding richting handhaving of politie, maar koos voor Verpleegkunde. Ik ben toch meer het zorgzame type.”

Beschermde omgeving

Deze opleiding volgt de student uit Alphen aan den Rijn op het Hoornbeeck College. “Een enorm fijne school. Ik kom van de Driestar, maar hier word je veel vrijer gelaten. Wat ook lekker is, school is nog een beschermde omgeving, iedereen heeft dezelfde achtergrond. We beginnen de dag met Bijbellezen en zingen, heel mooi.”

"Ik liep stage in de ouderenzorg, maar merkte daar dat ik meer actie in mijn werk wil"

Dat hij voor Verpleegkunde koos heeft ook te maken met het brede toekomstperspectief. “Je kunt op veel verschillende plekken werken. Gevangenis, ambulance, ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg”, somt hij een reeks werkgebieden op. “In het eerste jaar liep ik stage in de ouderenzorg, ik merkte daar dat ik meer actie in mijn werk wil.” Lucas denkt aan de ambulance of de acute zorg in een ziekenhuis.

Het diepe in

Hij realiseert zich dat de beschermde omgeving van het Hoornbeeck straks wegvalt. “Maar daar zijn we in het eerste jaar al op voorbereid. We kregen veel uren Omgangskunde en leerden persoonlijke doelen stellen en voor jezelf opkomen. Mooi dat we dit in een veilige omgeving leren, dan kunnen we na de opleiding het diepe in.

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.