Hoornbeeck College
Locaties

Het eerste jaar van junior accountmanager Teunis: “Voor deze opleiding moet je stevig in je schoenen staan”

Het eerste jaar van Teunis, die junior accountmanager doet

In de rubriek ‘Het eerste jaar van’ vragen we studenten hoe het eerste jaar van hun opleiding hen beviel. Met deze keer Teunis Kaptein, die later voor zichzelf wil beginnen. “Mijn uiteindelijke drijfveer is om zelf een bedrijf op te bouwen waar je trots op bent.”

Waarom heb je voor Junior Accountmanager gekozen?

“Ik wilde fysiotherapeut worden, maar mijn vader zei: ‘Junior accountmanager lijkt mij ook wel bij jou passen.’ Voor deze opleiding moet je sociaal zijn, stevig in je schoenen staan en niet bang zijn om mensen aan te spreken. Dat bleek wel bij mij te passen.”

Hoe was je eerste jaar?

“Eerst een beetje zoeken, je krijgt op het mbo veel meer eigen verantwoordelijkheid. Met de mbo-wedstrijd Skills ga je ook echt dingen doen en dat is heel vet. Wij hebben een restaurantweek georganiseerd en helemaal geregeld. Zelf sponsors zoeken, de flyers en reclame regelen, boekingen verwerken en uiteindelijk ook in de bediening meehelpen.”

Dat ondernemende heb ik van mijn ouders

Heb je bewust gekozen voor het Hoornbeeck?

“Ik woon op Urk en in Emmeloord is ook een mbo, maar het Hoornbeeck staat beter aangeschreven. Het is iets verder, maar met de speciale bus ben je er snel.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik wil eerst ervaring opdoen in een bedrijf, in de verkoop. Later wil ik voor mezelf beginnen, dat ondernemende heb ik van mijn ouders. Ik ben nu veel bezig met daytraden op de stockmarkt, aandelen kopen en verkopen. Dat is heel interessant. Maar mijn uiteindelijke drijfveer is om zelf een bedrijf op te bouwen waar je trots op bent.”

Heb je een insidertip voor nieuwe studenten?

“Vind je in het eerste jaar je stage niet zo leuk, geef dan niet op. Mijn eerste stage bij een reclamebedrijf was leuk met gezellige collega’s, maar je bent ook een beetje loopjongen.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2023-2024, een uitgave van het Hoornbeeck College.