Hoornbeeck College
Locaties

Leendert-Jan laat zijn skills zien in Polen

Het afgelopen schooljaar deden zeven Hoornbeeck-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor het mbo. En niet zonder resultaat, studenten van Het Hoornbeeck College wonnen in totaal 6 medailles. Leendert-Jan won goud en gaat meedoen aan de Euroskills in Polen!

Goud 

Barnevelder Leendert-Jan Floor won Goud in de categorie Applicatie- en mediaontwikkelaar, tijdens de landelijke mbo-vakwedstrijd Skills Heroes. De derdejaarsstudent begon ooit de opleiding Systeembeheer, maar switchte na een half jaar naar zijn huidige opleiding. Wat hem het meest trekt, de meer technische applicaties of de creativiteit bij mediaontwikkeling? “Dan kies ik toch voor technisch.”

“De wedstrijd was gewoon supervet en als je meedoet word je vanzelf competitief.”

Nieuwe vrienden 

Bij de voorselectie in zijn klas voor de Skills-competitie werd Leendert-Jan tweede. Omdat nummer 1 niet wilde, mocht hij deelnemen. “Het leek me gewoon leuk en een kans om ervaring op te doen. De wedstrijd was gewoon supervet en als je meedoet word je vanzelf competitief, dan wil je winnen.” Dat lukte hem, hij won goud. “Maar ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt, het is een vriendelijke competitie.”

 Van Canada naar Polen 

Inmiddels is Leendert-Jan bijna klaar met zijn opleiding, na de zomer hoopt hij door te studeren aan het hbo. Eerst gaat hij echter op vakantie naar Canada. Als hij op een vrijdag terugkeert uit Toronto – met jetlag en al – reist hij de volgende maandag met zijn ouders door naar Gdansk in Polen. Polen? “Ja daar is de Europese Skills-finale. Heel handig dat ik dan in Canada al anderhalve week Engels heb gesproken.”