Hoornbeeck College
Locaties

Jeanine doet Maatschappelijke Zorg: hoe was haar eerste jaar?

Eerste jaar Maatschappelijke Zorg

In de rubriek ‘Het eerste jaar van’ vragen we studenten hoe het eerste jaar van hun opleiding hen beviel. Met deze keer Jeanine, die zich last minute inschreef voor de opleiding Maatschappelijke Zorg. “Ik zie mezelf in dit werkveld werken.”

“Ik heb de havo zonder diploma afgemaakt en moest in de zomer halsoverkop kiezen. Nog een jaar havo of naar het mbo? De keuze voor Maatschappelijke Zorg op het Hoornbeeck was een goede.”

Last minute-inschrijving

Midden in de zomervakantie schrijft Jeanine van der Vegt uit Genemuiden zich ‘last minute’ in voor de opleiding Maatschappelijke Zorg. Omdat de school gesloten is, hoort ze een tijdje niets. Tot de dag van de introductie. “Toen zagen ze mijn aanmelding en ben ik ’s middags nog naar het introductieprogramma geweest. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ondanks die late inschrijving een goede start heb gemaakt.”

"De lessen zijn goed te volgen, de docenten zijn professioneel"

Fijne en warme sfeer

Het eerste studiejaar is wat betreft Jeanine sowieso prettig verlopen. “De opleiding is gewoon rustig begonnen, de lessen zijn goed te volgen en de hoeveelheid werk is goed te handelen. Het Hoornbeeck is echt een gezellige school, de sfeer is fijn en warm, de docenten zijn professioneel. En de school voelt door zijn identiteit eigen, dat vind ik prettig.”

Agogiek

Inmiddels heeft Jeanine al stages achter de rug en is ze niet meer van plan om na het Hoornbeeck nog door te studeren. “Ik zie mezelf in dit werkveld werken. Ik twijfel nog tussen gehandicaptenzorg of meer richting de ggz. Agogiek vind ik een mooi vak, dat gaat over het handelen van mensen en de psychische kant daarvan.” Met dat werken komt het vast goed, naast haar studie is Jeanine actief in een woonwinkel en is ze schoonmaakster bij haar vaders bedrijf.

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2022-2023, een uitgave van het Hoornbeeck College.