Hoornbeeck College
Locaties

Daar leer je voor: Joï is verpleegkundige

joi is verpleegkundige

In de rubriek ‘Daar leer je voor’ gaan we langs bij oud-studenten die een mooie baan hebben. Dit keer: Joï Westhoff, verpleegkundige in het Isala Ziekenhuis.

Naam: Joï Westhoff
Opleiding: Verpleegkundige niveau 4
Huidige baan: Verpleegkundige, afdeling neurologie, Isala Ziekenhuis

“Op de neurologie krijg je allerlei casussen, van pubers met epilepsie tot mensen van 98 jaar die een hersenbloeding hebben gehad. Je ziet zo’n brede groep, dat maakt het voor mij erg leuk. Ik vind het brein en de zenuwen ontzettend fascinerend. Als iemand een tumor heeft of een bloeding heeft gehad, kun je dat allemaal terugzien in zijn functioneren. Het is geen gebroken been dat na een paar dagen weer geneest.”

‘Ik vind het interessant om bij de patiënt te gaan zitten: wat speelt er thuis, wie heb ik voor me?

Joï werkt nu twee jaar op de afdeling neurologie in het ziekenhuis Isala in Zwolle. “Ik ben een sociaal persoon, ik vind het altijd interessant om bij de patiënt te gaan zitten. Wat speelt er thuis, wie heb ik voor me?” Toch is het ook een emotioneel intensieve afdeling, vindt Joï. “Vaak krijgt de familie een heel ander persoon te zien dan hoe diegene vóór de aandoening was. Het proces dat je met elkaar als team, vanuit allerlei disciplines, achter de patiënt staat om hem weer op de been te krijgen, vind ik heel mooi. Daarnaast is veel ook palliatieve zorg, voor patiënten die het niet gaan redden.”

Genoeg mogelijkheden

Of ze nog toekomstdromen heeft? “Neurologie zal altijd mijn hart hebben, maar ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar acute zorg zoals de spoedeisende hulp. En verloskunde vond ik ook altijd ontzettend leuk. Ik heb nog geen idee welke kant het opgaat, maar er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.