Hoornbeeck College
Locaties

Nieuwe opleidingen in Rotterdam

Op 1 augustus starten we met een aantal nieuwe opleidingen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Meld je dan aan voor een proefstudeerdag en kom een dag meelopen op onze locatie.

Onderwijs is altijd in beweging. Hoornbeeck College Rotterdam houdt de ontwikkelingen in het werkveld voortdurend in de gaten. Zo houden we een goede aansluiting met de arbeidsmarkt. Dit vergroot jouw kans op een baan nadat je je diploma hebt behaald.

Nieuwe opleidingen per 1 augustus 2021:

 • Middenkaderfunctionaris Bouw - BOL - niveau 4

  Jij weet van aanpakken en houdt ervan om mooie dingen te maken. In de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw komen alle aspecten van het bouwbedrijf aan bod. Van ontwerp (hoe het moet worden) tot calculatie (wat het kost) en van werkvoorbereiding (hoe we het kunnen bouwen) tot de uitvoering (het bouwen zelf). Je leert alles over 3D-ontwerptechnieken, bouwprocessen, bouwmaterialen en gereedschappen. Hierbij houd je je bezig met duurzaamheid en maak je kennis met de nieuwste technologieën en methoden. Je gaat vooral zelf aan de slag: straks ben je klaar om in de bouw te werken, bijvoorbeeld bij een ontwerpbureau of aannemer.

  play
  Meer informatie over de opleiding
 • (Eerste) monteur mechatronica - BBL - niveau 2 en 3

  Als je iets maakt, moet het wel werken. Als eerste monteur mechatronica controleer je het werk van je collega’s: machines waarbij een computer de bewegende delen bestuurt, zoals robots. Tijdens je check gebruik je gereedschappen en meetapparatuur die je zelf afstelt. Werkt er iets niet aan de machine? Dan overleg je met je leidinggevende en zorg je dat het product wordt gewijzigd. Samen met de programmeur, besturingstechnicus of elektrotechnicus ben je verantwoordelijk voor een perfect werkend product. Op de opleiding Eerste Monteur Mechatronica leer je alles over mechanische en constructieve technieken en over hydrauliek.

  play

Doorstroomvarianten

 • Sociaal-maatschappelijk dienstverlener - BOL - niveau 4 (kopjaar Beveiliging)

  Een vervolgopleiding als je de opleidingen Beveiligen & Bewaken hebt afgerond. Tijdens het kopjaar gebruik je als basis de kennis en vaardigheden die je bij de opleiding Beveiliging niveau 3 hebt opgedaan. Daarbovenop komt een stevige stukje sociaal werk als extra opstapje naar een uniformberoep in het veiligheidsdomein of  je gebruikt jouw basis vanuit beveiligen en bewaken om de rust in de wijk of buurt te bewaren en te bewaken. In deze opleiding ga je je verdiepen in wat mensen in de wijk of buurt nodig hebben. Leer je advies en informatie te geven en oefen je gesprekstechnieken. Daarnaast ga je kennismaken met het werken in de wijk. Wat doe je als vraagbaak op een wijksteunpunt van de politie? En hoe bewaar je als buurt/jongeren werker de rust in de wijk terwijl je ook daadwerkelijk een verandering in het leven van jongeren in de buurt bereikt?

  Meer informatie over de opleiding
 • Technisch Leidinggevende - BBL - niveau 4 (doorstroomvariant)

  Houd je graag het overzicht, ben je verantwoordelijk en heb je een passie voor technologie? Als technisch leidinggevende geef je leiding aan medewerkers binnen het werkveld. Je leidt het werkoverleg, houdt planningen in de gaten en zorgt dat werkzaamheden volgens afspraak verlopen. Je schakelt snel en lost problemen binnen no-time op. Met jouw technische kennis en inzicht weet je waar je het over hebt. Als technisch leidinggevende ben je eindverantwoordelijk voor de uitgevoerde werkzaamheden, het onderhoud van materiaal en de werkomgeving. Daarbij ben je het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers. Door jou loopt alles gesmeerd!

  Meer informatie over de opleiding

Contact

Het zou kunnen zijn dat je nog aarzelt. Blijf daar niet mee lopen. Wij zijn altijd bereid om met jou in gesprek te gaan. Zo’n gesprek maakt dat je weloverwogen een goede keuze kunt maken. Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier, rotterdam@hoornbeeck.nl of bel 085-4838005. Wij denken graag met je mee.

Contactaanvraag Hoornbeeck Rotterdam