Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Op woensdag 14 oktober vindt het volgende HoornBACK-event plaats in Rotterdam. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden!

Spreker

Deze avond is de Rotterdamse wethouder Michiel Grauss onze centrale spreker. Grauss studeerde bedrijfskunde en filosofie aan de Erasmus Universiteit en werkte na zijn studies bij Deloitte en Touche. Hij deed ervaring op in advieswerk voor woningcoöperaties, was intern organisatieadviseur en bij de gemeente Rotterdam leidinggevende bij de afdeling Directe veiligheid. Momenteel heeft hij als wethouder de portefeuilles armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg. Benieuwd naar zijn carrière, drijfveren en leermomenten? Je krijgt ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen in onze College Tour opstelling.

Programma

Kom gelijk uit je werk naar Rotterdam en geniet tijdens het bijkletsen met je oud-studiegenoten van de culinaire kunsten van onze gastheren en -vrouwen in opleiding. Om 17.30 uur ben je welkom op ‘t Hoornbeeck in Rotterdam, om 18.00 uur gaan we eten: een informeel diner, verzorgd door studenten van de opleiding Gastvrouw/gastheer. Kom je liever na het eten? Dat kan ook! Het ‘officiële’ programma begint om 19.15 uur.

College Tour met Grauss:

Stel jouw vragen over zijn loopbaan.

Met daarna:

BACK-talks

Maak kennis met de BACK-talks. Het concept? Drie inspirerende sprekers vertellen in 12 minuten over hoe hun carrière zich ontwikkelde en wat de belangrijkste leermomenten waren. Maak kennis met:

Nelis van der Hoek, Albeka:
In 2004 richtte hij als 19-jarige een bedrijf in tweedehands kantoormeubelen op. Ruim 15 jaar later heeft het bedrijf 3 vestigingen en meer dan 50 man personeel in dienst. Nieuwsgierig naar zijn succesverhaal?

Pieter Jacob Leenman, Maqqie:
Enkele jaren geleden bedacht hij een uniek platform: Maqqie. We citeren: “Je kunt ons zien als uitzendbureau, detacheerder, payroller én agentschap voor freelancers in één”. Het bleek een wereldvondst.

Wout van der Wal, Waarde voor je geld:
Mede eigenaar van Waarde voor je geld. Door middel van crowdfunding helpt hij bedrijven aan een financiering. Ook ondernemen ze met een duidelijke christelijke visie. Hoe hij dit doet gaat hij vertellen in 12 minuten!

Hoornbeeck Helpt

Als Hoornbeeck Rotterdam hebben we sinds een aantal jaar een werk-leerbedrijf gestart en bieden we een helpende hand aan de mensen in de wijk. We doen dit met onze welzijns- en gezondheidszorgstudenten. Hier komen soms de prachtigste verhalen los. Benieuwd? Kom dan zeker langs!

Masterclass Klinisch redeneren

Lang geleden alweer die lessen Klinisch redeneren? Misschien soms een beetje spijt dat je vroeger niet beter opgelet hebt;)? Kom dan nog eens voor een masterclass Klinisch redeneren en duik weer eens ouderwets in een lastige casus!

Techniek onderwijs en de nieuwe techniekhal

Sinds vorig jaar hebben we naast ons Hoornbeeck een splinternieuwe techniekhal. Neem een kijkje en hoor direct de laatste ontwikkelingen van onze techniekopleidingen!

Veiligheid op Zuid

De opleiding Beveiliging maakte een vliegende start op het Hoornbeeck. Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf of naar de inhoud van de opleiding? Kom langs en laat je verrassen door onze studenten Beveiliging en hun taak in en om onze school.

Financieel gezond op het werk

Je maakt je zorgen over een collega of medewerker op jouw werk. Hoe herken je financiële zorgen, hoe kun je in de schulden terecht komen en wat kan dat met iemand doen? Een ervaringsdeskundige vertelt iets over zijn eigen situatie, hoe je dat  aan hem kon merken op het werk en hoe je het gesprek hierover had kunnen aangaan. Vragen stellen mag!

Techthics

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en welke gevolgen hebben al die ontwikkelingen?  Ze bieden kansen en bedreigingen, maar waar ligt de grens? En wat is onze christelijke visie? Martin Aarnoudse als co-founder van Techthics gaat er in deze ronde uitgebreid op in.

Hebben we je overtuigd om te komen? Meld je dan hier aan. Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt en vol=vol!

Klik hier om je aan te melden.