Zoeken

Intake-activiteiten

Intake-activiteiten

Overweeg jij een opleiding aan het Hoornbeeck College? Kom dan langs op een van onze voorlichtingsbijeenkomsten en /of een van onze matchingsbijeenkomsten. Wij gaan voor een zorgvuldige plaatsing! Heb je je aangemeld en ben je toegelaten (zie: Hoornbeeck, home, toelating), dan word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

1. Voorlichtingsbijeenkomsten / meeloopdagen en open avonden
2. Matchingsactiviteiten
3. Aanmelding
4. AMN / inventarisatie loopbaancompetenties
5. Loopbaanadviesgesprek

1. Voorlichtingsbijeenkomsten / meeloopdagen en open Avonden

Maak kennis met Hoornbeeck!

Overweeg jij een opleiding aan het Hoornbeeck College? Kom dan langs op een van onze voorlichtingsdagen, meeloopdagen en / of open avonden!

Tijdens de open avonden en voorlichtingsdagen krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-studenten en -docenten. Tijdens de meeloopdagen kun je gewoon een dag meedoen met de lessen van de opleiding. Verder zijn er, afhankelijk van de opleiding of locatie, diverse bijeenkomsten of gespreksmogelijkheden waarin jij kan nagaan of je bij de opleiding en het werk past.

De data voor de open avonden staan hieronder vermeld. De andere voorlichtingsbijeenkomsten worden vastgesteld in overleg met het voortgezet onderwijs. Wanneer je je hiervoor apart wilt aanmelden kun je contact opnemen met de locatie.

Waar en wanneer?

Bekijk de data van de open avonden

Voor alle data geldt D.V.

Wil jij alvast meer weten over het Hoornbeeck College? Bekijk dan het onderstaande filmpje of ga naar onze opleidingspagina voor specifieke informatie en opleidingsfilmpjes!

Lees meer >>

2. Matchingsactiviteiten

In jouw keuzeproces is het belangrijk dat jij een match ontdekt tussen jou en de opleiding. Het Hoornbeeck College geeft daarom aandacht aan matchingsactiviteiten. Er zijn (in samenwerking met de reformatorische VO-scholen) bijeenkomsten georganiseerd waar jij in gesprek gaat met docenten en studenten. Ook zijn er, afhankelijk van de opleiding, activiteiten waarin jij gevraagd wordt jouw competenties te vergelijken met de opleiding waar jij interesse voor hebt. Deze activiteiten worden in een aantal opleidingen gecombineerd met de meeloopdagen en het loopbaanadviesgesprek.

Lees meer >>

4. AMN / Inventarisatie loopbaancompetenties

Na aanmelding en toelating krijg je een uitnodiging voor een AMN test. Afhankelijk van de afspraken die met jou (en je ouders) op de VO school gemaakt zijn, wordt je loopbaandossier opgevraagd.

De informatie vanuit de AMN test en het loopbaandossier gebruiken we om een deskundig loopbaanadvies uit te brengen.

Lees meer >>

5. Loopbaanadviesgesprek

 

Na aanmelding en toelating krijg je een uitnodiging voor een loopbaanadviesgesprek. In de gesprek gaat een loopbaanadviseur samen met jou na hoe jij gekomen ben tot je opleidingskeus. In dit gesprek willen we samen helder krijgen wat jouw kwaliteiten en motivatie zijn in relatie tot de opleiding. We gebruiken daarbij ook de AMN-test en eventueel (een samenvatting) van LOB-dossier van het voorgezet onderwijs. Ook zijn we geïnteresseerd in de contacten die je gelegd hebt om te komen tot deze opleidingskeus.

In het loopbaanadviesgesprek willen we ook samen nadenken over de begeleiding die jij nodig hebt in de opleiding. Mogelijk heb jij in verband met een beperking extra ondersteuning nodig. Er is alle ruimte om de mogelijkheden van extra ondersteuning met je door te spreken.

Het gesprek wordt afgesloten met een loopbaanadvies. De loopbaanadviseur adviseert jou om de opleiding wel of niet te doen en over de begeleiding die je nodig hebt.

Lees meer >>
974