Hoornbeeck College
Locaties

In de tweede klas van het vmbo weet Nethanya het zeker: ze wil juf worden. Niet verwonderlijk met een moeder die lesgeeft op een basisschool. “Op vrije dagen ging ik vaak met haar mee, dan mocht ik helpen. Ik merkte dat ik het werken met kinderen erg leuk vond.” Nethanya wilde naar de pabo en koos na het vmbo-t voor de snelste weg via de havo. “Dat viel tegen, de havo was moeilijk. Op het laatst was ik niet meer gemotiveerd.”

De manier van lesgeven is vrijer, ik durf meer vragen te stellen

Daarom maakte ze de overstap naar het mbo. “Het leek me leuk om een opleiding te doen waar je met stages meer in de praktijk werkt. Dat ik naar het Hoornbeeck ging was vanzelfsprekend, ik ben christelijk opgevoed.” De overgang verliep zonder problemen, Nethanya is goed ondersteund door het Hoornbeeck. “Ik ben heel blij met de overstap. De manier van lesgeven is heel anders dan ik gewend was op de havo. Het is vrijer, ik voel me er prettig bij en durf meer vragen te stellen.”

Onderwijsassistent

De opleiding bevalt Nethanya goed, de stage in een kinderdagverblijf was erg leuk. “Het eerste jaar is een gemengde opleiding van maatschappelijke zorg en pedagogisch werk, aan het eind ervan kies je een richting. Ik ga natuurlijk voor onderwijsassistent en daarna door naar de pabo.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2020-2021, een uitgave van het Hoornbeeck College. Bekijk hier het hele magazine