Zoeken

MFA | Zorg dat je kunt inloggen!

Let op! Binnenkort kunnen alle Hoornbeeck-medewerkers niet meer inloggen. Tenminste, niet meer zoals je het deed. Om te voorkomen dat je ineens met problemen te maken krijgt, delen we hieronder belangrijke informatie. Daardoor kun je binnenkort gewoon inloggen zonder gedoe. Dus: zorg dat je bent voorbereid! Dat voorkomt veel frustratie.

Waarom gaan we anders inloggen? 

Het Hoornbeeck College werkt met enorm veel privacy-gevoelige informatie van studenten, medewerkers en stagebedrijven. Op verschillende scholen is in de achterliggende tijd gefraudeerd, omdat gevoelige gegevens gemakkelijk te bereiken waren. Om dat te voorkomen heeft het Hoornbeeck besloten om met MFA (Multi Factor Authenticatie) te gaan werken. Deze nieuwe inlogmethode zorgt ervoor dat de digitale veiligheid zowel binnen als buiten de schoolomgeving sterk wordt vergroot.

Leuk, maar wat is MFA?

De basis van MFA is 'identiteitsverificatie': om toegang te krijgen tot een online dienst zoals HIP of HOI, moet het achterliggende systeem weten dat jij echt jij bent. Dit proces van identiteitsverificatie noemen we authenticatie.

En hoe dan?

Binnen het Hoornbeeck College kan dit straks eenvoudig via een app die je installeert op je smartphone. Voor collega‚Äôs die niet beschikken over een smartphone, stellen we tokens beschikbaar (een soort sleutelhanger die een verificatiecode kan tonen). Binnen de schoolomgeving kun je 4 uur werken op een inlogpoging. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld een docent zich niet ieder lesuur hoeft te authentiseren, maar pas na het verlopen van deze 4 uur. Buiten de school zal bij iedere inlogpoging MFA 'afgedwongen' worden om het risico op misbruik zo klein mogelijk te houden.

En wanneer gaat dit plaatsvinden?

De uitrol van MFA zal stapsgewijs per locatie plaatsvinden zodat er voldoende (ICT) ondersteuning op locatie aanwezig is. Het doel is dat voor 1 juli alle locaties zijn overgegaan op MFA.

  • Amersfoort: maandag 24 juni
  • Apeldoorn: woensdag 19 juni
  • Goes: woensdag 12 juni
  • Gouda: vrijdag 21 juni
  • Kampen: vrijdag 14 juni
  • Rotterdam: maandag 17 juni

Wat moet je nu doen?

Er zijn twee manieren om de verificatie 'door te komen'. 

1. De meest voordehand liggende optie is de smartphone. Zodra je tijdens het inloggen op een van de Hoornbeeck-systemen om de verificatie vraagt, geeft de app de benodigde code op je telefoon weer. 

Download hier de Snelstartgids voor de smartphone.

2. Een minder voordehand liggende optie is de token. Dat is een apparaatje in de vorm van een sleutelhanger. Zodra je inlogt, komt er een code op deze sleutelhanger binnen. Een nadeel hieraan is dat je deze altijd bij je moet hebben. Mocht je geen smartphone tot je beschikking hebben, dan kun je hier een token aanvragen. Je ontvangt je token op je eigen locatie. 

Download hier de Snelstartgids voor de token.

Heb je een vraag? Of een opmerking? 

Vraag het aan de ICT medewerker op locatie of neem contact op met de servicedesk via topdesk@sorg.nl of 085-4838080.

1120