Hoornbeeck College
Locaties

Matthieu Plaisier stapte van havo 4 over naar het Hoornbeeck in Rotterdam. “Op de havo ging het niet lekker met Engels, vandaar dat ik bij het Hoornbeeck ging kijken. Sinds mijn veertiende werk ik bij een elektricien, daar help ik met het aanleggen van installaties in winkels en woningen. Dat vind ik heel leuk, dus zocht ik een opleiding in die richting.”

Installatietechniek en elektronica

Hij koos voor de opleiding Technicus Engineering niveau 4 en heeft daar zeker geen spijt van. “Ik vind de studie echt superleuk. Je krijgt eerst twee jaar elektro, zowel installatietechniek als elektronica. Na deze twee jaar wil ik me gaan specialiseren in installatietechniek. De studie kan ik makkelijk aan. Het leukst vind ik elektriciteitsleer en wiskunde, eigenlijk alles waar rekenen aan te pas komt. Met talen heb ik niets. De practicumlessen zijn ook altijd super leuk.”

Op het Hoornbeeck lijkt alles net wat leuker

Behalve over de studie zelf, is Matthieu ook enthousiast over het Hoornbeeck: “Qua sfeer zou ik niet meer naar de havo terug willen. Op de havo was het ook altijd erg leuk, maar op het Hoornbeeck lijkt alles net wat leuker. Misschien komt dat ook omdat je hier voor een vak leert. Ook de klas met de docenten zijn gezellig en leuk.”

Monteur

“Als ik klaar ben met de opleiding wil ik eerst als monteur aan de gang en daarna iets van projectleider worden. Ik werk nog steeds in de vakanties bij Martinu Elektrotechniek in Ridderkerk, ik vind het altijd wel leuk om bezig te zijn. In de voorjaarsvakantie heb ik bijvoorbeeld nog bij mijn oom de elektriciteit in zijn schuur aangelegd.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2020-2021, een uitgave van het Hoornbeeck College. Bekijk hier het hele magazine