Hoornbeeck College
Locaties

Voor wie is de open dag?

Voor de leerlingen van het Driestar College in Gouda en Leiden

Praktische informatie

 • Datum: 28 januari 2021
 • Tijd: 09:30 – 14:45 uur
 • Locatie: Noordelijk Halfrond 10, Gouda

Hoe gaan we het doen?

Tijdens deze open dag kun je kennis maken met de verschillende beroepen en opleidingen. Tijdens deze dag kun je kiezen uit twee workshopsrondes.

Informatie sectoren

 • Dienstverlening (Helpende Zorg en Welzijn)

  Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

 • Dienstverlening (Beveiliging)

  Je houdt van structuur en discipline, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om je grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance of detentietoezichthouding is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je oefent in samenwerking en assertiviteit en doet grensverleggende activiteiten. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

 • Sector Technologie (Bouwkunde, Metaal)

  Bouwkunde
  Jij bent het liefst met je handen bezig en ziet graag resultaat van je werk. Je werkt vaak buiten op een bouwplaats. Ook in barre weersomstandigheden neem je je verantwoordelijkheid en weet je van doorzetten. Jij gaat voor de beste kwaliteit. Verantwoordelijk werk, maar met jou staat alles als een huis!
  Metaal
  Jij houdt ervan om dingen zelf te maken. Gebouwen, bruggen, transportmiddelen, machines en apparaten: overal om je heen worden metalen plaatconstructies gebruikt. Je leert technieken als boren, frezen, lassen en zagen.

 • Studeren op het mbo

  Student zijn op het mbo is anders dan leerling zijn op het vmbo. Wat de verschillen zijn? Daar ga je in deze workshopronde kennis mee maken. Onze studenten en docenten leiden je op een leuke manier in de geheimen van het mbo in. Juist als je al weet welke opleiding je gaat doen, is deze workshopronde een aanrader.

Meld je hier aan voor de open dag op 28 januari 2021!