Hoornbeeck College
Locaties

“Ook de werksfeer is ontzettend fijn. Als collega’s hebben we een concreet doel: de studenten goed begeleiden en goed opleiden voor hun toekomstig beroep. Het werken binnen een team is waardevol, ik zou niet zonder team kunnen werken. We hebben elkaar echt nodig. We kunnen delen waar we mee bezig zijn en samenwerken in projecten. Naast dat we regelmatig delen wat ons bezighoudt, is het met elkaar ook erg gezellig.”

Kerk vaarwel gezegd

“In al die jaren dat je in het onderwijs werkt, doe je veel ervaringen op. Ik was een keer aan het wandelen met een klas en ik was in gesprek met een student die in een lastige situatie zat. Ze zei: ‘Als ik niet vier jaar op het Hoornbeeck had gezeten, dan had ik de kerk vaarwel gezegd. Maar in leerjaar 3 en 4 hebben de dagopeningen en gesprekken me zo geraakt en ben ik weer terug naar God en de kerk gegaan.'”

Vraag hoe het gaat

“Een goede relatie met studenten ontstaat als je er voor hen bent. Als je naar ze luistert wanneer ze ergens mee zitten, hen vraagt hoe het met hen gaat, ze helpt bij het oplossen van problemen en wanneer je duidelijk bent over wat wel en niet kan. Eigenlijk is het makkelijk samen te vatten: een goede relatie met studenten ontstaat wanneer je er echt voor hen bént.”

"Een goede relatie met studenten ontstaat wanneer je er echt voor hen bént"
Marretje Hakvoort - opleidingsmanager